admin
People photo created by 8photo – www.freepik.com

Тази зима беше различна за всички нас. Любимите ресторанти останаха работещи, но на затворени врати. Банкетите се оказаха непоносим мираж и сладък спомен от минали зими. Със сигурност ви липсвахме, липсваха ви летящите сервитьори, пълните маси с блюда, чаши и всеобщото веселие през този период. Повече от всичко се надяваме скоро да се завърне обичайната рутина в ресторант Корона, защото копнеем за онова нормалното ежедневие и работата с пълния екип от професионалисти, на които разчитаме.

Ако посещаването на ресторанти е едно от любимите ви занимания, не унивайте, сега ще се опитаме да ви разведрим. Най – вероятно си имате любими ястия, които вкъщи не винаги се получават. Ще ви споделим някои хитринки за подобряване на кулинарните умения. Ако сте чели 10 трика, с които да станете по – добър готвач, значи знаете, че всичко има значение – от инструментите, продуктите, подправките, добрата подготовка до нужните умения при приготвянето на различните ястия. Ако все пак нещо ви липсва – човек се учи докато е жив или докато му хареса ястието. 🙂

Опитвайте непрекъснато, докато готвите

Сигурно сте забелязали, че домакините, на които много им спори готвенето, накрая почти не хапват от ястието. Всеки път щом добавят нова подправка, билка или друга съставка, те опитват. Винаги знаят, ако се наложи да потушат или засилят някой вкус. Точно като професионалните готвачи, които с много опитване са сигурни в крайния резултат.

Не изхвърляйте водата от пастата

Запазете част от водата, в която сте варили макароните или спагетите. Тя е богата на нишесте, което е идеално не само за сгъстяване на соса, но и за вкусното му прикрепяне към пастата. За повече съвети за вкусна паста можете да прочетете: Майсторски съвети за приготвяне на домашна паста.

Използвайте чугунени съдове 

В последните години на пазара се срещат основно съдове с незалепващо тефлоново, керамично или каменно покритие. Специалистите обаче съветват да се завърнем към чугунените съдове, защото топлината в тях се разпределя много по – ефективно, а вкусът е несравним. Вярно, че поддържането и готвенето в чугунен тиган е по-сложно, но на практика той е вечен.

Предварително загрявайте съдовете за храната

За вкуса на някои ястия е пагубно преди да се сервират на клиента да изстинат. Един ресторантьорски трик повелява да затоплите чинията преди да сипете в нея. Това е сигурен начин да запазите необходимата топлина, с която да подчертаете оптималните качества и вкус на ястието.

Заредете се с качествени ножове с различни размери

Лоша практика в много домакинства е, с неподдържан един и същи нож да се режат различни продукти. Снабдете се поне с минимума от ножове – класически готварски нож, голям назъбен нож и по – малък нож за белене и почистване на продукти. Редовното им наточване ще увеличи бързината, уменията и точността на готвенето.

С щипки готвенето е по – лесно

Няма да видите професионален готвач да обръща парчетата месо с решетъчна лъжица или шпатула, защото е много по-лесно с щипки. Дори, когато става дума за зеленчуци, щипките вършат чудесна работа за бързо завъртане в тигана и за равномерно сготвяне.

Ако са ви харесали хитринките, оставете коментар, а ние ще ви споделим още. Бъдете здрави и нетърпеливи за предстоящите ни срещи в ресторант Корона. Дотогава можете да поръчате от дневното меню за разнос – салати, супи, вегетариански, месни ястия, вкусни хлебчета  и десерти от 11:00 до 17:00 часа.

Всеки ден доставяме храна до дома и офиса за изгладнели ценители на хубавата кухня.

Тези от вас, които дойдат на място да си вземат поръчката, ще получат 10 % отстъпка.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url