5 събития, които не са за изпускане тази есен! Специално за любителите на хубавото вино!

admin

Есента идва, но с нея не свършват приключенията, особено за пътешествениците по душа. Днес ще поговорим за пет събития, които не са за изпускане тази есен. Специално за любителите на хубавото вино сме подбрали най – интересните изложения и кулинарни събития. Какво по – хубаво от това, да съчетаете разходка из най – хубавите български градове и да опитате нови реколти, бутикови вина или специално изготвено меню от висшата кухня. Посещавайки изложения на виното, вие не само ще получите информация от самите винопроизводители, но и ще се запознаете с тяхната философия и концепция. За самите производители е ценна вашата обратна връзка като клиенти на техния продукт. Ресторант Корона следи непрекъснато новите тенденции и се интересува от най – хубавите вина, за да ги предлага на своите клиенти. Ето какво да не изпускате:

Sofia Restaurant Week, 21 – 29 септември, София, Пловдив и Варна

Изключително любопитнa седмица за почитателите на висшата кухня, която ще се случи в три български града. 7-мото издание на това апетитно събитие ще се сготви в 52 ресторанта, избрани в София, Пловдив и Варна. Ако решите да не го пропуснете, за 30 лв. куверт ще можете да опитате тристепенно меню, приготвено от признат шеф готвач със звезди Мишлен. Отделно към менюто ще ви предложат специална селекция от 12 вина от най – известните винарски райони в света.

Harvest Wine Festival, 28 – 29 септември, Букурещ Timpuri Noi Square

Това изложение е за тези, които обичат разходките в чужбина и дългият път не ги спира. Събитието е посветено на първокласните вина, които все още не са достигнали пазара, но определят бъдещите тенденции. Вината ще бъдат предложени на посетителите с отбрани гурме ястия. Тази година фокусът ще е върху червените вина от 2018 г. и белите от 2019 г.  За тези, които не са почитатели на сладкото румънско вино, ще има италиански и френски вина. Млад фестивал, който според организаторите е вълнуваща среща на гастрономията и енологията.

Салон на виното, 6 – 9 ноември, София Интер Експо център

Международното изложение за вина и спиртни напитки ще се състои за 18-ти пъти и е подходящо както специалисти, така и за любители на хубавото вино. Могат да се дегустират вина с най – високо качество, а ако огладнеете паралелно в центъра ще се проведе изложението Месомания. Тази година в 6 изложбени зали ще вземат участие над 500 български и чуждестранни винопроизводители. Очакват се над 22 хиляди посетители, които ще дегустират вина, ще могат да гледат Barista и Latte Art Coffee Шампионати и да се насладят на много кулинарни събития.

Дефиле на младото вино, 15-17 ноември, Пловдив Стария град  

Тази година Дионисиевото шествие от площада към Стария град в Пловдив ще отбележи 10 годишна традиция. Незабравимата туристическа обиколка се съпровожда от ансамбъл Тракия сред историческите ценности на Стария град с дегустации на млади вина и български специалитети. Традиционно стартира с отварянето на първата бъчва младо вино на златния медалист от предходното издание. Дефилето ще премине през 16 интересни локации, където ще могат да се дегустират вина от 28 винопроизводители.

DiVino.taste, 22-24 ноември, София Интер Експо център

Казват, че това изложение е един от най – пъстрите и млади винени фестивали. В сайта на DiVino.Taste можете да почерпите много ценна информация, новини, рейтинги и оценки за различните вина и марки. Изложението продължава тази политика, като освен дегустации, предлага семинари, презентации, майсторски класове за направата на вино, бизнес лекции и срещи с най – добрите винени експерти. Ще могат да се дегустират вината на 80 от най – добрите винопроизводители. Равносметката за миналата година е 6000 посетители, 75 изложители, 50 хиляди измити чаши и близо 2 тона лед. Трудно е за пропускане.

Ако успеете да посетите тези събития, можете да ни споделите снимки и впечатления в профила на ресторант Корона. Не спирайте да мечтаете и да опитвате хубави вина.

От блога на ресторант Корона: Да поговорим за виното! Традиции и любов запечатани в бутилка!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url