Гергана Димитрова
@Снимка Pexels

Днес се разделяме с 2021 година и се приготвяме да посрещнем 2022 година. За това решихме да ви запознаем с 5 странни традиции от различни краища на света. От чупене на чинии до горене на плашила!

№1 : Изгаряне на плашило (Еквадор) – В нощта на Нова година, в Еквадор много хора палят плашила, напълнени с хартия, както и снимки съдържащи лоши спомени. Според поверието, това спомага да прогоним лошият късмет и всичко лошо от последните 12 месеца.

№2 : Носене на цветно бельо (Южна Америка) – Според поверието, цветът на бельото определя каква ще е следващата година на човека! Ако например искате да откриете любовта, то сложете си червено бельо за довечера 😉

№3 : Изхвърляне на стари мебели (Италия) – Изхвърлянето на мебели (меки и малки неща естествено) символизира започването на чисто за новата година. От възглавници до одяла, всичко което вече не носи щастие на собствениците си!

№4 : Изхвърляне на хартия/документи (Аржентина) – В Аржентина на Нова година изхвърлят минати през шредер (накъсани или нарязани) стари документи, вестници или хартии, които изглеждат като конфети. Това е страхотен начин да се оттървете от старите и ненужни хартии, които само заемат място вкъщи.

№5 : Чупене на чинии (Дания) – Ако смятахте, че чупенето на чинии е популярно само в Гърция, е в грешка сме! На Нова година в Дания чупят стари чинии пред домът на семейството или приятели. С това действие хората си пожелават добър късмет, колкото повече счупени чинии откриете пред вратата си, толкова повече хора ви желаят доброто!

А вие знаехте ли за някой от тези интересни новогодишни обичаи? Ако знете за някой друг странен и интересен обичай, напишете ни го в коментарите!

Весело посрещане на Новата година,
От целият екип на Ресторант Корона!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url