admin

Ягодите са едни от най-обичаните плодове по нашите ширини (а и не само 😉 ). Те са вкусни, полезни и имат много различни приложения и ползи. Ще се спрем на 5 от тях, които сметнахме за най-интересни и полезни

🍓 Полезни са за сърцето, тези малки червени плодчета са богати на витамин С, калий и фибри, които спомагат за намалянето на стреса, а това от своя страна помага за понижаването на риска от сърдечни заболявания. През 2013 г. в Харвард се провежда проучване, което установява, че консумацията на поне 3 порции ягоди дневно намалява риска от инфаркт с 32%. Според учените провели проучването, причината най-вероятно е в съдържащите се в ягодите антоцианини, мощни антиоксиданти, които се откриват във всички червени плодове.

🍓 Те са вкусен имуностимулатор! Със само една чаша ягоди можем да си набавим 100% от нужният ни витамин С за деня.

🍓 Полезни за в превенцията на хронични заболявания! Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които са причина за появата на хронични болести, а ягодите са сред десетте най-богати на ценните съединения плодове. Смята се, че спомагат и в превенцията на ракови заболявания.

🍓Ако внимавате с  теглото си, то няма по-подходящ десерт от ягодите. В сезона си, те са толкова сладки, че ще задоволят желанието ти за сладко, без излишна захар и да предизвикат рязко покачване и спад в нивата на кръвната захар. Една чаена чаша (или около 8 средно големи ягоди) има само 50 калории, не е нужно да се ограничаваме от тях, дори ако си следим килограмите. Интересно е, че те не са само вкусни в десерти, а и в салатите. Ако не сте опитали нашата салата с ягоди, то може да го направите като ни посетите или като поръчате от новото ни меню на номер : 0899808804

Разгледайте менюто ни
🍓 Плодовете, богати на фибри и вода, каквито са ягодите, намаляват чувството за подуване в стомаха и появата на газове. Отделно, фибрите се грижат за правилното функциониране на храносмилателната система и баланса на чревната флора.

Надяваме се, че ви беше интересно!

Очакваме Ви 🍓

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url