5 интересни професии за хора, които обичат да похапват

admin

Казват, че без хубавата храна, животът не би бил същият. Освен за съществуване и удоволствие, храната за мнозина е начин да развият своя новаторски и креативен дух и да направят кариера. В ресторант Корона винаги сме предлагали както изпитани и любими рецепти, така и нови предизвикателства за небцето. Хубава и вкусна храна, която се приготвя с качествени продукти от професионалисти в нашата кухня. Готвенето и предлагането на храна е наша мисия и страст. Ако обичате да опитвате съблазнителни блюда, да посещавате интересни ресторанти, да откривате нови рецепти и да споделяте това с всички, ще откриете, че вашата страст може да се превърне в кариера. Ресторант Корона освен че готви вкусно, ще ви сподели 5 интересни професии, за които плащат, за да си похапваш.

КУЛИНАРЕН БЛОГЪР

Кулинарните блогове от години се радват на голям интерес в интернет пространството. Те са начин да споделяш своята кулинарна страст, умения и знания с всички. Там ще откриете стари рецепти от бабините тефтери, нови рецепти, разкази за любими ресторанти и любими готвачи. Чудесна платформа за всички, които искат да готвят или да споделят местните локации за хубава храна, кулинарни пътешествия и информация за непознати кухни и готварски техники. Ако искате да станете кулинарен блогър, ще трябва да се борите с хилядите блогове в интернет, да намерите ниша и да се откроите не само с умения, но и с иновативно мислене. Необходими са освен много готвене и похапване – креативност, внимание към детайла и фотографски умения.

СЪСТЕЗАТЕЛ ПО НАДЯЖДАНЕ

Това занимание не е за всеки, но носи големи парични награди на ентусиасти с големи кореми в Америка. Става въпрос за много много безплатна храна, която се хапва наведнъж за възможно най – кратко време. 40 хиляди долара средно е наградата, за тези, за които яденето на корем на пица, крилца, наденички, торти, сандвичи не е проблем. Заради подобна сума, Джои Честнът изяжда 61 хотдога за 10 минути през 2014 г на международното състезание по надяждане с хотдози в Ню Йорк.

СПЕЦИАЛИСТ ПО СИРЕНАТА

В големите вериги за хранене специалистът по сирената никога не е излишен. Непопулярна професия у нас, т.нар. по български сиренар, е човек, който не само трябва да е изял много сирене, но и да разбира от сирена. Неговата работа е да помага на клиентите да направят перфектния избор. Професионалистите в тази сфера познават не само вкуса на сиренето, но и неговия производител и начина му на приготвяне. Необходими са познания за комбиниране на вкуса и консистенцията на сирената с различните храни и напитки, рязането и сервирането им и дори предпочитанията на редовните клиенти.

ДЕГУСТАТОР НА ХРАНИ

Изглежда най – лесната работа на света. Получаваш пари за това, че опитваш храна. Дегустаторът на храни е професия, която оценя храната не като качество, а като вкус, който ще достигне до клиента. Специалистите от тази сфера съветват да не избирате продукт, който обичате за ядете. Ще ви омръзне и ще ви досади много бързо, а теглото е трудно за контролиране с тази професия. Не е необходимо винаги да се гълта храната, но в някои случаи е задължително. Оценява се вкуса на един продукт в различни рецепти, с различни съставки, консистенция, миризма, първичен вкус и вкус при преглъщане.

КУЛИНАРЕН КРИТИК

Гледали сме много филми за изнервени Шеф готвачи, които очакват всеки непознат в техния ресторант да се окаже кулинарен критик. Всички са чували за звездите Мишлен, които се присъждат на най – добрите гурме ресторанти и готвачи в света. Кулинарните критици посещават различни ресторанти, опитват менюто, попиват от атмосферата и обслужването, не пропускат нито детайл, за да дадат своята критична оценка. Критичните статии се появяват в блогове, вестници, списания и кулинарни пътеводители. Уважаваните критици печелят добре, а техните статии са съсипали не един или два ресторанта.

Ресторант Корона приветства всички фенове на похапването, всички критици и дегустатори. Обичаме не само да готвим вкусна храна, но и да говорим и да пишем за нея. Ако не изберете похапването за своя професия, винаги можете да го превърнете в хоби. Очакваме ви в Плевен, ул. Бъкстон 5!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url