Къде да търсим вкусни идеи за постите?

admin
В блога на ресторант Корона - вкусни идеи за постите

Постите преди обилните коледни празници започнаха за тези, които спазват християнските традиции за въздържание към т.нар. блажна храна. Отказът от животински продукти цели чрез смирение и пречистване на тялото да изпита душата и да я приближи до Господ. Да постиш понякога не е въпрос на религия. Някои избират да спазват постите, за да пречистят тялото от натрупаните токсини или за да постигнат свои лични цели като отслабване, каляване на волята или промяна в режима на хранене. Тук няма да обсъждаме християнските пости, по – скоро ще споделяме идеи за разнообразяване на менюто за здравословни пости или въздържание.

Ресторант Корона решение за всеки ден

В менюто на ресторант Корона винаги имаме за цел да предлагаме ястия подходящи за различните предпочитания. Всеки ден приготвяме ново апетитно обедно меню към основното меню с обичани ястия. Със смяната на сезоните включваме нови предложения, докато периодично организираме любимите на всички винени вечери с уникални ястия. При нас винаги ще откриете безмесни предложения, изпълнени от сезонни и качествени продукти. Когато ви се прияде нещо различно или ви свършат кулинарните идеи, в ресторант Корона винаги сме готови да ви отменим в приготвянето на семейния обяд или вечеря.

Прочетете още за най – новите технологии в приготвянето на храната в ресторант Корона

Веган кулинарни приключения

През последните години много се заговори за веган културата или за пълното въздържание от животински продукти като начин на живот. Много хора го избират поради здравословни причини или заради любовта си към животните. С популяризиране на тази култура се формираха различни групи в социалните мрежи, появиха се кулинарни блогове и книги с веган рецепти. Места, от които може да се черпи много информация за приготвяне на растителни продукти по най – добрия начин. Ще откриете един нов свят от вкусове и ползи за здравето.

Индийската кухня – разнообразие от рецепти

Смята се, че 40 % от индийците са вегетарианци и залагат основно на растителна храна в своето меню. В будизма, като основна религия в Индия, се отрича консумирането на месо. Индийските рецепти оборват широкоразпространеното схващане на нашите ширини, че който не яде месо няма какво да яде. Характерни за индийската кухня са оризът басмати, лещата, хлебчетата наан, пречистеното масло Гхи, подправки като кимион, кардамом, канела, кориандър, куркума и карамфил, сосове като райта и чътни и много зеленчуци. Индийското ястие къри, комбинация от ориз и топла гарнитура от нахут и зеленчуци, се е превърнало в емблема на индийската кухня. Още една отлична идея за разнообразяване на постния режим.

Заложете на любимия си кулинарен експерт

Ако обичате да готвите със сигурност сте влизали в сайтовете или youtube каналите на известни кулинарни експерти. Някои от най-популярните шеф готвачи предлагат на своите последователи разнообразие от вегетариански и веган рецепти. Джейми Оливър, най – известният готвач в света, посвети последните си книги на здравословното хранене и суперхраните. В официалния му сайт е поместенo подробно ръководство за задължителните хранителни вещества за пълноценно хранене на вегетарианци, вегани и хора на безглутенова диета. Ако не сте достатъчно информирани с какво се захващате, доверете се на експертите!

Старите българи били дълголетници  

Менюто на старите българи не е включвало толкова много месо, както днес. Наблягали на хляба и млечните продукти. Консумирали основно ориз, булгур, боб, леща, качамак зърнени каши, плодове и зеленчуци. Протеини набавяли главно от млечните продукти. Залисани в работа, често хапвали на крак или на нивата. Българинът се славел с дълголетие, защото се хранел скромно, а се трудел неуморно сред чистата природа. Според последни данни днес консумираме два пъти повече месо отколкото плодове и зеленчуци За това българите се нареждат на последни позиции в класациите за здраве на нациите. Имаме какво да научим от нашите предшественици!

Независимо дали ще постите, ще променяте своя режим или ще продължите както обикновено с хранителните си навици, не забравяйте, че в ресторант Корона ще намерите разнообразни и уникални ястия за своя вкус и режим.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url