admin
4 причини да изберем вино вместо бира това лято! Ресторант Корона ви предлага разнообразие от качествени вина.

Градусите се покачиха на нашите красиви географски ширини. Настана време за слънчеви бани, за страстно влюбване и за разтушаване с питие в охладена чаша. Вместо класическата бира, защо да не изберем това лято изискано изстудено вино. Ако не сте почитатели на пенливото пиво, няма дълго да ви убеждаваме. Но за някои лятото си остава синоним на ледена бира с пържени картофи със сирене. Ще се опитаме да ви убедим, че виното е идеален избор за летните мигове, ще споделим кои вина да изберете и с какви храни е подходящо да ги консумирате. В ресторант Корона ще откриете богат избор от вина, които ще наситят лятото със свежест, емоции и страст.

ОХЛАДЕНОТО ВИНО ПО НИЩО НЕ ОТСТЪПВА НА БИРАТА

Не е вярно, че вино се пие само през студените месеци. Белите и розовите вина отдавна се смятат за чудесна напитка, с която да полеете леките ястия през лятото – бяло месо, риба, морски дарове, салати и вегетариански ястия. Вярно е, че не всички червени вина са подходящи за консумиране през знойното лято. Експертите съветват да изберете по – светли червени вина, с по – малко танин, който носи нежелана сухота и с по – ниско алкохолно съдържание. Сервират се охладени поне половин час в хладилника, с температура от 12 до 18 градуса, взависимост от сорта. За пикници или събирания на открито, дръжте бутилката в съд с вода и лед.

ВИНОТО ПОДХОЖДА НА ВСИЧКИ ЯСТИЯ

От салатата до десерта за всяко ястие има идеална винена половинка. Вместо да смесвате два вида алкохол, които подхождат на салатата и на основното, можете да заложите на чаша розе, което е универсално и ще ви осигури желаната свежест и прохлада. Ресторант Корона ви препоръчва през лятото да заложите на следните сортове вино – Совиньон Блан, Шардоне, Ризлинг, Малбек, Пино Гри, Пино Ноар, Розе и Мерло. В менюто на ресторанта ще намерите разнообразие от качествени вина на марките Енджъл Естейт, Мезек, Братя Минкови, Катаржина, Стефан Пирев, Левент, Бабич и Солените хълмове.

ВИНОТО Е ПО – ЗДРАВОСЛОВНО И ПО – ДИЕТИЧНО

Много изследвания сравняват качествата на бирата и на виното, търсейки победител в надпреварата за здравословен начин на живот и стройно тяло. Виното има по – нисък гликемичен индекс в сравнение с бирата и е по – подходящо за хора с наднормено тегло. Съществува мит, че от бялото вино се отслабва. Истината е, че в една средна чаша вино има само 125 калории, 50 % по – малко отколкото в бутилка бира. Виното е по – диетично и по – здравословно, защото съдържа антиоксиданти и полифеноли, които редуцират вредните химикали в тялото и намаляват риска от сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и диабет.

ВИНОТО КЛАСИЧЕСКИ ПОДАРЪК ЗА ПАРТИ

Най – хубаво е лятото споделено с приятели и чаша от любимата ви напитка. Всяко парти е повод да се отърсиш от напрежението и да побъбриш на воля. Но на гости не се ходи с празни ръце. Вместо стек с бира или тежката и недотам елегантна пластмасова бутилка, заложете на класическата бутилка вино, която определено ще зарадва домакините на събитието. Виното, което ще изберете ще ви представи в нова светлина и ще покаже ясно вашия стил и вкус. Ако сте се спрeли на качествено бяло вино, розе или леко плодово червено вино, лесно ще намерите съмишленици, с които да го споделите.

Изброените причини да предпочетете вино пред бира това лято за някои може да са недостатъчни. Виното обаче си има своите предимства, елегантно, изискано и в съчетание с леките летни ястия няма да предизвика подуване на корема, няма да утежни в големите горещини, а ще ви донесе прохлада, вкус и аромат. Ресторант Корона ви приветства да бъдете верни на себе си, но и да опитвате нови ястия и качествени вина.

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ВИНОТО! ТРАДИЦИ И ЛЮБОВ ЗАПЕЧАТАНИ В БУТИЛКА

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url