4 бирени идеи за прохладно и вълнуващо лято

admin

Настана бирено лято, настана и футболно лято и какво се пие…бира естествено. В тези жеги мислите се изпълват с изстудени чаши, които кротко, но звучно се пълнят с пенлива течност. Да, бирено ни е в ресторант Корона и ни обземат бирени идеи за лятото, че откога го чакаме да ни стопли и телата и…морето 🙂 Навън е страшна жега, ще кажат някои, ние няма да се оплакваме, че ни е горещо, не, няма, само ще пуснем климатика и ще ви сипем по едно студено питие.

Бира да е, лято да е! Ще разкрием защо пиенето на бира и гледането на футбол са две органически свързани дейности. Как се играят игри на бирена тематика и възможно ли е да играеш и да не пиеш. Ще забъркаме ледени коктейли с бира, които разхлаждат и ободряват и може би някои от нас ще научат песни за бирата. 

Футболът не може без бирата

След като скоро футболен клуб Етър пуснаха своя марка бира Шампионско пиво, оставаме без всякакви съмнения, че футболът не може без бирата. Друго доказателство – невъзможно е да поканиш приятели да гледате футболен мач и да не им предложиш бира, те няма да останат да гледат. Бирата е гаранция за добро изкарване, дори ако загуби вашият отбор. Казват че, тя създава усещане за повод и чрез своята миризма напомня основно за хубавите моменти. Феновете на двойното удоволствие от футбол с бира знаят най – добре, че бирата е проводник на емоциите и държат здраво чашата в напрегнатите моменти. Ето защо широките халби са за предпочитане в такива моменти пред чашите тип лале.

“ Мъжът не може да оцелее сам на бира…той се нуждае и от футбол. “

Парти с бира и игри

Ако европейското първенство по футбол не ви лежи на сърце, а с бирата сте първи приятели, сигурно ще ви харесат парти игрите с бира. Американският тип игри за студенти като Бирен понг или Шамар разчитат на вашата ловкост и тренинг в пиенето. Това е парти бирена идея, която обаче не винаги може да свърши добре. А защо не настолна игра, в която опитвате нов вид бира и с помощта на карти описвате нейния вкус, каквато е играта Brew Ha Ha. А с играта Brew-Оpoly, можете да купувате и да търгувате с бира и да измисляте стратегии за натрупване на богатства. Бирените игри са чудесна алтернатива за дъждовните вечери, в които приятелите и бирата вървят ръка за ръка.

Летни коктейли с бира и още нещо 

Коктейлите с бира изглеждат странна идея, но всъщност в комбинация с плодов сок, ром, текила или шампанско, бирата може да стане по – вкусна и освежаваща. Пример за това са различните олекотени плодови бири тип радлер. Ето една рецепта на bbcgoodfood.com за прохладно лято с вкус на бира:

Изстисквате сока на един лайм, разделяте на две и в едната половинка мокрите ръба на чашата. След това мокрия ръб обръщате в чинийка с морска сол. Сглобявате коктейла като започвате от една шепа кубчета лед, 1 с.л. текила и останалия сок от лайма. Накрая доливате 330 мл.стандартна българска бира (лагер ). Наздраве!

Който пее за бирата, зло не мисли

Не е романтично да пееш по нашите ширини за бира, тук поетът се трогва само от червено вино и то ако е горчиво. Но не навсякъде е така! В американския музикален стил кънтри бирата е често възпявана и е пряко свързана с любовта. Пример за това са едни от най – гледаните бирени парчета в youtube. 80 млн. гледания е събрала песента “ Бирата никога не ми е разбивала сърцето” на Люк Комбс. Певецът пее, че бирата никога не го е разочаровала за разлика от хубавите момичета, развалящите се камиони, бягащите кучета, лъжливите политици и падащите футболни отбори. Другата известна песен е с 20 млн. гледания, “ Една бира “ на кънтри изпълнителя Харди разказва, как една бира се превръща в няколко и една целувка води до важни решения в живота, които го променят.

Имате ли и вие бирени идеи, с които да промените лятото. Ако нямате, елате в ресторант Корона да ви предложим по една изстудена бира с топло и вкусно мезе.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url