10 рекорда на Гинес, с които ресторантите показаха, че…Продължението!

admin

Размерът има значение – Много ресторанти участват в рекордите на Гинес като приготвят рекордно количество храна. Със сигурност сте попадали на новина за някоя вкусотия, която е създадена с огромни размери и може да нахрани цяло село – ужасно дълъг сандвич, гигантски геврек, кула от палачинки или бургер с размери на сумист. Тези рекорди освен, че са вкусни са и много забавни, ето и един от тях:

В Moontower Pizza bar в Бърлсън, Тексас не само направили една от най – големите пици на света, но и я предлагат на своите клиенти. Влиза в рекордите на Гинес като най – голямата пица, която може да се купи в света. Тя е с размери около 2,5 м на 70 см и струва скромните 300 долара при избор на само един топинг. В менюто върви с предупреждение, че е подходяща за много гладни хора и се изискват 48 часа предизвестие за нейната поръчка. Заради дългата правоъгълна форма на пицата, я наричат “ автобусът “. Казват, че за приготвянето й са нужни само 30 мин. и поръска от над 10 кг. сирене.

Винената листа трябва да е богата – Време е за младо вино в края на този красив ноември, вино, което да сгрее душата и да разпали небцето за кулинарни приключения. Винената листа обикновено се състои от една-две страници, но не така мислят в ресторант Chiggeri в Люксембург. Те са поставили рекорд на Гинес от 1746 вида вино в своята винена листа. За да не помислите, че в Chiggeri гонят само количеството, но не и качеството, ще добавим, че през 2017 г. са спечелили и титлата за Най – добра винена листа. 

Добре че са бирените фестове да си премерят силите сервитьорите –  Какво по – добро място за мерене на сили от немския фестивал на бирата Октоберфест, където се пие и се носи бира на корем. Навсякъде кръжат сервитьори, които бързат между масите понесли на плещите си по няколко халби. И ако ви се е случвало да сервирате с една ръка две халби бира, помислете как се носят цели 27 халби по един литър с две ръце на разстояние над 40 м. 

С толкова много се е нагърбил рекордьорът Оливер Щрумпфел, който през 2014 г. счупил собствения си рекорд. Колоритният германец започнал още в тийнейджърските си години да тренира носене на халби, за да стане днес един от най – известните сервитьори на бира в Бавария. За сравнение, женския рекорд държи колежката му Анита Шварц, която може да носи по 19 халби наведнъж в същата категория над 40 м. 

Най – скъпo е да се храниш в швейцарски ресторант – Според последни проучвания най – скъпите градове за живеене в света са Ашхабад, Хонгконг, Бейрут, Токио и Цюрих. След тях са Шанхай, Сингапур, Женева, Пекин и Берн. Определящи фактори са цените на жилищата и разходите за транспорт и храна. В рекордите на Гинес за 2018 г. първенството за град с най – високи цени в стандартен ресторант е швейцарският град Цюрих.

Според доклада на Deutsche Bank, който има за цел да картографира цените в 50 града в света, в Цюрих сметката на двама души за вечеря ще излезе средно 72,30 долара или 53,85 паунда. Това число се основава на цените в обикновените кръчми и кварталните ресторанти. За сравнение с другите скъпи градове в цитираната по – горе класация само Токио се доближава на 9-та позиция до рекордьора Цюрих. С високи цени след него се нареждат Копенхаген, Сан Франциско, Амстердам, Ню Йорк, Париж и Дубай.

Тук можете да прочетете за най – старият функциониращ ресторант на света, най – големият ресторант и други любопитни факти за ресторантите.

Храната може да е 3D отпечатана – През 2016 г. компанията Food ink отвориха в Холандия първия ресторант, който предлага храна отпечатана с помощта на 3D принтер. Ако сте гледали кулинарни състезания, значи знаете, че визията на ястието е много важна. Представете си колко прецизна и уникална може да бъде ако се направи с принтер. Не е задължително всяка част от ястието да се принтира, гарнира с естествените форми на цветя, плодове и зеленчуци. И ако дотук не е ясно, ще добавим, че в този ресторант не само се готви, но и се сервира с помощта на принтери.

Рекордите на Гинес са предизвикателството, което кара мнозина да надскачат себе си и да блеснат със своя талант. В ресторант Корона също правим това, което умеем най – добре – да ви предлагаме приятно изкарване с любимите хора в хармонична и стилна обстановка, с подбрани питиета и вкусни ястия.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url