10 начина да се разсеем в домашна изолация

admin

Измина повече от седмица от началото на домашната изолация. Ще я наречем така, защото вече ни писна от другата дума. Липсват ни рутината, предизвикателствата и клиентите, вълнуващото приключение да бъдеш ресторант Корона. Искаме си стария живот! Без много да хленчим, но и без да неглижираме днешната ситуация, ще ви споделим няколко начина за разсейване. Открихме, че намаляването на потока от информация и разсейването са идеалната стратегия за справяне с мрачните мисли. Затворени зад стените на домашното пространство, открихме няколко начини да се справим със скуката и дори да направим нещата, за които преди не ни оставаше време.

Хубавата книга винаги успява да ни откъсне от всичко, да ни облече в прашните дрехи на безстрашен герой, да ни повози с машината на времето, да ни заведе безопасно на някоя тъмна уличка, за да ни успокои с щастлив край или да ни накара да си зададем важните въпроси. В момента в много интернет магазини ще откриете книги с намаление, които често се предлагат и в електронен вариант.

Все не ви остава време за спорт и гимнастика, ето сега разполагате с достатъчно. Ще се учудите колко много клипове във фейсбук и ютуб могат да ви научат да се справите с несъвършенствата и да моделирате тялото. Ще откриете уроци по йога, табата, зумба, пилатес, ориенталски танци и дори семейна гимнастика. След като свърши домашната изолация едни хора ще се покажат напълнели, а други като вас може да блеснат в перфектна форма.

Домашните задължения сякаш нямат край, но всъщност е подходящо време да научите децата как да ви помагат повече вкъщи. Тази година в пролетното почистване могат да се включат всички. Добра организация, необходима дезинфекция, повече музика и усмивки ще превърнат начинанието в семейна игра. 

За по – смелите предлагаме да оползотворят времето с ремонт. Всеки има у дома поне една стая, която има нужда от освежаване. Тази стая отдавна плаче за боядисване, може би заради петната от непослушни пръсти или заради детските рисунки, които не искат да се изчистят. Развихрете въображението, преровете мазата и преобразете стаята в модерни цветове или в унисон с вашето настроение. 

Като сме заговорили за семейна забава, готвенето също дава много идеи като замесване на питка, приготвяне на кифлички, бисквити или курабийки. Имате достатъчно време за семейно цапане, за семейно чистене и за лакомо похапване. Опитайте някоя нова рецепта с малките шеф готвачи, които със сигурност ще се забавляват много. 

Освен с тревожните новини, ни се налага да се борим и със скуката. Винаги можете да включите безплатен месец на Нетфликс и да си направите филмов маратон или да изгледате най – обсъжданите филми от Оскарите. За тези, които преди недоспиваха заради любимите си компютърни игри, сега е вашето време да се пренесете в дигиталната реалност. Да не забравим и настолните игри, които са чудесно забавление за цялото семейство.

Открай време искате да смените работата, но ви липсват допълнителни знания. Много български сайтове предлагат безплатни обучения – уроци по английски, рисуване, дигитален маркетинг, дизайн, програмиране и други. Софийската фотографска школа обяви, че започва безплатни онлайн уроци ” Въведение във фотографията “. Платформи за обучение като Softuni и Ucha.se доставиха безплатен достъп до някои от своите обучения. Какво ви спира?

Изпробвайте всички възможности в интернет. Сигурно знаете, че с Google maps можете да разгледате не само вашата улица. С Google Arts and culture можете да посетите виртуално и по пижама най – интересните музеи. Места като Версайския дворец или Лувъра днес са напълно достъпни в дигиталната среда.

Със затварянето на театри, кина и зали, културата се пренесе във виртуалното пространство. Много театри предлагат онлайн излъчване на свои постановки, като заплащането на билети е по желание. Можете да се разсеете с култура като се насладите на най – добрите изпълнения на Софийската опера и балет или с код BERLINPHIL да получите безплатен достъп до концертите на Берлинската филхармония. 

Преди всичко сега можем да прекараме повече време със семейството. За добро или за лошо, ще ни се наложи да споделяме 24 часа в денонощието. Но нека да разширим кръга, да се чуваме или виждаме дигитално с роднини и приятели. Да ги подкрепяме, разведряваме и да се разсейваме взаимно. Ресторант Корона пожелава на всички много здраве и до нови срещи!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url