Януари – месец на надежди, обещания и още нещо

admin

Photo by Olya Kobruseva from Pexels

Трудно започва годината след коледните и новогодишните празници. Отпочинали, с натежали кореми и с лека досада посрещаме новата година. В главата ни бръмчат като пчелички безброй обещания и очаквания с надеждата, че ни предстоят по – добри времена на смелост и сбъднати мечти. Внимание, месец януари, освен месец на именните дни, е време разделно, време за опити и провали и месец на филмовите вечери и настолните игри. 

Обикновено в ресторант Корона обичаме да внасяме разнообразие в тягостните януарски дни с хубаво вино и музикални изпълнения. Миналата година ви радвахме с музикалната програма на талантливата певица Веселина Ценова и вината на Братя Минкови. Хей, не се съмнявайте, че след отпадане на противоепидемичните мерки отново ще борим зимните дни с изкушаващи ястия, поляти със златисти и рубинени вина и хубава музика.

Месец януари – месец на разделите и разводите

След еуфорията на празниците за някои двойки за съжаление настъпва време разделно. Според статистиката, през месец януари най – много хора се решават да направят радикална промяна в живота си и да потърсят това, което им липсва във връзката с партньора. Ето защо някои го наричат месец на изневерите, а други на разделите. Не случайно 6-ти януари е обявен за ден на развода, а ние се чудим на кого му е нужен този ден 🙁  Стискайте малко, почти не остана от януари, а идва Св.Валентин!

Месец януари – месец на веганството

Някои ще кажат, че е време за диети, за спорт и за извайване на тялото след новогодишните пиршества. Да, няма нищо лошо човек да промени хранителния си режим като включи повече плодове, зеленчуци, разходки и спорт. Но не забравяйте, че промяната в начина на живот трябва да идва не заради други причини, а само от любов и грижа към самите нас. Месец януари е обявен и за месец на веганството или повод да помислим за алтернативен начин на хранене, с който лесно ще повишим своята енергия и ще се прочистим от токсините.

Месец на кино вечерите и настолните игри

Дългите зимни вечери са чудесна възможност да потърсим забавления с цялото семейство като кино вечери, настолни игри, печене на сладки и домашен хляб. Чудно време да се сгушим на топло вкъщи с любимия човек и да събираме сили за летни приключения. Ако не сте от тези, които обичат семейния уют, е време да излъскате шейната, да почистите колата или да разчистите снега пред блока. 

Месец на именните дни

Тук вече ще заболи, защото именните дни са си повод за почерпка. А какво по – хубаво от това да се съберем в ресторант Корона на Ивановден, Йордановден, Антоновден, Атанасовден, Св.Татяна или на другите именни дни. Но и февруари ще бъде май. Ще дойде време да постелим белите покривки, да наредим прибори, посуда и салфетки и да ви посрещнем в уютните зали на ресторанта, за да отпразнуваме всички празници ако трябва и накуп.

Малко остана, а дотогава можете да разгледате менюто с апетитни ястия, да поръчате, а ние ще ви ги доставим до всеки адрес в град Плевен. Ако вземете поръчката си на място от ресторант Корона ще ви направим отстъпка от 10 %.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url