Чаша бяло вино – летен еликсир за душата и тялото

admin

Изстудена чаша бяло вино сервирана със сочно филе бяла риба е не само класика, но и белег за отличен вкус. Живителна и ободряваща е комбинацията на свежо вино с цвят на светла слама с деликатното месо на простичко приготвена прясна риба. Само подкрепяме твърдението на Българската Асоциация на сомелиерите и виноценителите. Ще наречем бялото вино летен еликсир за тялото и душата, защото нежната му същност резонира с желанието ни за танц на сетивата, със стремежа да бъдем по – здрави и с копнежа по красивите и изискани напитки и блюда. Очакваме Ви в ресторант Корона със селекция от бели вина, пивко и освежаващо предложение за вкусните рибни ястия от лятното меню.

Прочетете още: 4 причини да изберем вино вместо бира това лято

Когато говорим за здраве и вино, се сещаме най – вече за червено вино и богатството му от антиоксиданти. Бялото вино също има какво да ни предложи от своите достойнства за здраво тяло. Експертите са на мнение, че чаша бяло вино спомага за храносмилането и общата релаксация на организма. Умерената употреба оказва благоприятно влияние върху кръвното налягане, холестерола и най – вече на настроението. И обратното ако прекалявате с виното може да увеличите риска от инфекциозни заболявания и неприятния ефект от сулфитите.

Бялото вино е най – лекият и нискокалоричен алкохолен вариант за лятото. Ако сте на диета, една чаша няма да навреди, а и ще допринесе с вкус и аромат към еднотипното меню. Според изследвания в бялото вино се съдържа чудодейното вещество ресвератрол, на което приписват въздействия като дълголетие, здрава кожа и отслабващ ефект. Не е ли чудесно човек да си пийва и да отслабва, но за съжаление веществото не е в достатъчно количество, за да окаже силно влияние. И все пак се наблюдава задържане на теглото през годините при хора, които редовно и умерено консумират бяло вино.

До сега не сте поръчвали от винената листа на ресторант Корона бяло вино, ето какво трябва да знаете? Можете да започнете с най – популярните бели вина в света – Шардоне и Совиньон блан. Ароматите им са разнообразни и зависят от района на отглеждане на гроздето. Ийгър Шардоне от вината на Стефан Пирев идва от Дунавската равнина и ще ви освежи с аромата си на цитруси, мед и ябълка. Идеална половинка за сочно прясно филе риба от апетитното лятно меню. Совиньон Блан е друг сорт вино, което също е много предпочитано, фино и свежо то се комбинира нежно със зеленчукови ястия и морски дарове. При нас може да опитате предложенията на Ейнджъл Естейт, Стефан Пирев вина, изби Бабич и Чиленсис.

Да се насладиш на чаша бяло вино за някои се сравнява с изкуство. Изкуство, което надгражда запаса от вкусове за солено, сладко, кисело и горчиво и го различава от ароматите. Еликсир за тялото и душата, който се консумира бавно глътка по глътка, за да се различи аромата в началото и края. Затворете очи и си представете на какво мирише, тук на помощ идват спомените и асоциациите, които рисуват абсурдни картини и дават плътност и героичност на виното. Това е само малка част от процеса по дегустиране и оценяване на пълните качества на виното. Приключение, което разбират само любителите на виното. Бъдете здрави, бъдете себе си и не спирайте да надграждате вкусовете и да търсите своя еликсир за душата и тялото.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url