Трикове за повече здраве това лято

admin

Отново настанаха дни на тревожност за здравето ни и за здравето на близките хора. Хубавото лято дойде с надеждата за влизане в релсите на нормалното и за връщане към свободата. За съжаление копнежът по така сладката социализация остана попарен от тревожните новини, които ни заливат всеки ден. Дни на тревожност, дни на протести, дни на осмислените въпроси, които си задавахме по време на карантината. Днес не ни остава друго, освен да съхраняваме себе си като стъклена кутийка и да подсилваме здравето си в смело очакване на нещата, които предстои да ни се случат. В ресторант Корона продължаваме да се отърсваме от тревожността, да създаваме ястията, които обичате и да търсим нови хоризонти за вас нашите кулинарни приключенци. 

Още по темата в блога на ресторант Корона: Как да подсилим имунната система?

Наскоро експерт по здравето в телевизионно предаване обяви, че лятото не е време за приемане на имуностимулатори. Лятото е подходящото време да пълним корема с пресни и сезонни плодове и зеленчуци. Лятото е време за слънце, вода и много чист въздух, които да каляват имунната система. Нужна ни е вълшебната комбинация от здравословна диета и различни активности, които да ни разсейват от стреса и да ни поддържат активни и здрави. Лятото е преди всичко свързано с детството, с бягащите боси крачета, с игрите и радостта от живота. Ето някои трикове за здраве да му се насладим въпреки всичко.

Пийте повече вода и спете повече. Дехидратирането на организма води до нарушаване на дейността на имунната система. Много често се срещат хора, които пренебрегват водата за сметка на други напитки като кафе, чай или бира. Тези напитки действат диуретично и дехидратиращо, така че внимавайте, когато заместваме с тях водата. Сънят от друга страна като че ли все не стига. Имайте предвид, че хора, които недоспиват по често се поддават на вируси, отколкото добре отпочиналите.

Какво да пием за разхлаждане в летните жеги?

Намалете захарта и алкохола. Много често изнервени и стресирани от ежедневието вечер се отдаваме на десерти или на безкрайни питиета. Клетките на имунната система, които се борят с бактериите намаляват значително след няколко захарни напитки или сладкиши на корем. Бялата рафинирана захар е голям враг на имунитета, за това потърсете нейни заместители или най – добре я заменете с плодове. Алкохолът също вреди на дейността на имунната система. Така наречената вътрешна дезинфекция не само няма нищо общо с външната, но и отваря пътя на инфекциите в тялото.

Намалете стреса и се смейте повече. Сигурно ви омръзна да ви говорят за този проклет стрес в това стресиращо време. Как да е спокоен човек с тези новини и с тези статистики?! А сега да ви препоръчаме медитация? Разбира се, че стресът влияе негативно на имунната система, единственият вариант да го елиминирате е да се разсейвате с приятни дейности и да не прекалявате с потока от информация. Ако намерите начин да се посмейте повече, било с приятели навън или на някоя комедия, ще намалите нивата на хормоните на стреса и ще повишите белите кръвни телца, които се борят с инфекциите.

С една дума заповядайте в ресторант Корона! Тук ще ви предложим здравословни ястия от пресни плодове и зеленчуци, които можете да хапнете в приятна компания за повишаване на настроението, да послушате прекрасните изпълнения на певицата Веселина Ценова, за да намалите стреса и да забравите за малко всички лоши мисли. 

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url