Топъл хляб и сиренце, ти си моят ресторант Корона

admin
Топъл хляб и сиренце, ти си моят ресторант Корона, любим ресторант в град Плевен с ново меню

Вдъхновени от тази детска сладка песничка, днес ще се облизваме с мисли пълни със сиренце и неговите вариации в менюто на любимия ни ресторант в град Плевен – ресторант Корона. Закърмени с бяло саламурено сирене, щедро добавяно в детската попара от нашите майки, някои от нас наистина не могат без него. За закуска, на обяд и на вечеря, то е като щипката сол във всяко ястие. Експертите казват, че сиренето е уникална вкусова комбинация от кремообразност, мазнинност, соленост и консистенция. Качества, които успяват да докоснат всичките ни сензорни места по езика и в устата. Днес на българския пазар могат да се открият сирена от цял свят – меки, твърди, бели, жълти, сини, зелени и т.н. Голямо разнообразие за всеки вкус и широка територия за кулинарно творчество. На нас оставете да ви приготвим най – обичаните сирена по най – добрия начин и да ви ги предложим в изкусителни ястия.

ФРЕНСКИТЕ СИРЕНА

Френските сирена са известни с пикантния си вкус, коричката или плесента от полезни бактерии. Над 400 вида сирене се произвеждат всяка година във Франция. Традиционно се сервират в края на вечерта отделно върху дъска, придружени с хляб и вино. Ритуал подпомагащ доброто изкарване и храносмилане и прекрасен завършек на всяко ястие. Във Франция битува схващането, че добрата фигура и здравия стомах на французите се дължи на редовната употреба на френските сирена. Те се отличават с наличие на много полезни микроорганизми и плесени. Казват, че зад коричката на сиренето се случват много битки докато стигне до човешката уста.

Може да се насладите на сиренето Рокфор, т.нар. “ крал на сирената “, избирайки салата Рокфор от обновеното ни меню. Небцето ви ще мърка с тази смела сладко-кисела комбинация с круша и свежи салатки. Другото ни предложение е топло предястие сирене Камембер с червени боровинки и ядки. Меко, мазно и богато на вкус, то се комбинира чудесно с бели вина или леки червени вина. Френските сирена са цяла една вселена от вкусове и бактерии.

КОЗЕТО СИРЕНЕ

Козето сирене все по – осезаемо навлиза в модерните менюта на ресторантите. Едно от най – развиващите се сирена на пазара за специализирани хранителни продукти в световен план. Козето сирене е полезно, здравословно, диетично и подходящо за хора с лактозна непоносимост. Богатият му състав на млечнокисели бактерии, белтъчини и витамини превъзхожда в пъти другите сирена. Освен своя богат състав, млечният продукт бързо се храносмила и оказва лечебен ефект. Козето сирене е известно като “ естествен антибиотик ”. В миналото са го използвали като предпазно средство за много заболявания, за лечение на вътрешни болести и подсилване на имунната система.

Консумацията на козе сирене в Америка се е повишила в последните години. Уникалното му съдържание от 107 бактерии на грам продукт и от 65 до 99 % млечнокисели бактерии, предотвратява развитието на патогенни микроорганизми в стомашно-чревния тракт. Изключително е подходящо за хора, които са решили да спазват диета. Съдържа 40 % по – малко мазнини от кравето сирене. Не пропускайте да се поглезите с козе сирене в ресторант Корона, поръчайте го от нашето меню в запечен вариант със свежи салатки и печурки и в салата с рукола, круша и сладки орехи.

В новото обновено меню ще намерите вкусни салати с френски и италиански сирена, топли предястия с Камембер, козе сирене и топени сиренца за всички любители на сиренцето и много други изпитани рецепти и неочаквани предложения. Всеки ден Ви очакват изненади в обедното меню, коeто можете да следите в профила ни във facebook. Топъл домашен хляб и сиренце, това е ресторант Корона в град Плевен. Чисто забавление за сетивата и гладно желание за още и още кулинарни приключения.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url