Су Вид – новият хит в обедното меню на ресторант Корона

admin

Сигурно вече сте забелязали новото попълнение в обедното меню на любимия ви ресторант Корона?! Да, освен изненадите, които ви приготвяме всеки ден за вкусно и неповторимо утоляване на глада и жаждата, включихме ястия приготвени по един от най – любопитните методи – Су вид. Да, тези ястия са хвърлена ръкавица към тези от вас, които обичат кулинарни приключения и не се страхуват да опитват и да надграждат вкусовите си възприятия. И не, няма начин да не ви хареса този уникален метод, който не може да се дублира с никой друг и предлага изключителна точност и прецизен вкус. 

В опростен превод методът Су Вид означава готвене под вакуум. Съставките за ястието се поставят във вакуумна торбичка и се приготвят на ниска температура във водна среда с уред за Су Вид. Тази техника е измислена още през 60-те години за обработка на продукти в хранителната индустрия. По – късно навлиза смело във висшата кухня, заради своите предимства. В търсене на нови и модерни методи за приготвяне на храната, някои шеф готвачи откриват, че с този метод храната не променя своята форма и получава по – добра текстура и вкус.

Естествено и баба знае, че месото в плик става по – крехко. Какво този метод, който изисква специални торбички и скъп уред, може повече да предложи? Изсмукването на кислорода във вакуумната торбичка и сготвянето под ниска температура не позволява хранителните продукти да загубят своите полезни нутриенти като белтъчни, мазнини, витамини и минерали. Те не губят от своите сокове, аромати и вкусове. Получава се перфектната заготовка за жилави меса, които след това могат да се запекат за апетитна кафява коричка. Температурата за Су Вид варира в диапазона от 50 до 68 градуса, при която получавате уникално сочен резултат с много по – наситен вкус.

Ще се учудите колко крехко се сготвя по този метод голямо парче телешко месо. Така приготвено, то може да се превърне в любимата ви алтернатива за здравословно хранене. Омразните пилешки гърди за тези, които често се подлагат на диети, спират да присядат и придобиват нежна текстура и неповторим вкус. Но Су Вид не е техника само за меса. Плодовете и зеленчуците, които искате да добавите към ястието нежно се сготвят, като запазват своята хранителна стойност, хрупкавост и цвят. Съчетанието от крехки меса и хрупкави зеленчуци е мечтата на всеки шеф готвач, а новите методи разкриват нови хоризонти за кулинарни вълшебства.

Още едно предимство, заради което висшата кухня непрекъснато разширява богатството от рецепти за този метод е контролът и точността в температурата и времето за изпълнение. Плюс, който ви осигурява прецизност и гарантиран резултат, особено когато става въпрос за качество на предлаганата храна. Сега можете да поръчате ястия от обновяващото се всеки ден обедно меню в ресторант Корона в град Плевен, приготвено по иновативния метод Су Вид. Ако опитате, ще разберете за какво говорихме досега и защо решихме да се доверим на световните тенденции в кулинарията.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url