Работа в ресторант? 5 безценни урока, които ще научите!

admin
Ресторант Корона за работата в ресторант? 5 безценни урока, които ще научите!

Да работиш в ресторант е истинско предизвикателство. Посещавайки любимото си място за вкусно похапване, не се замисляме много за цялостната организация и дейностите, които се извършват, за да бъдем качествено обслужени. Ресторант Корона е заведение в град Плевен с много опит и редовна клиентела. Всеки ден се стараем да оправдаем вашите очаквания и с много ентусиазъм да ги надскочим. Днес ще ви споделим 5 безценни урока, написани в един от най – интересните блогове за ресторанти restaurantmanifesto.com. Приликата с действителни лица и събития е съвсем случайна, а уроците са задължителни ако искате да станете истински професионалисти.

РАБОТА В ЕКИП

В организацията на ресторантите всяка брънка е важна за пълноценното им функциониране. Хората, които се наемат не винаги са най – добрите, но когато вратите отворят, трябва да са гъвкави и отдадени на общата цел на екипа. Независимо дали става въпрос за готвене или сервиране на храната, егото остава назад. Както казват “ клиентът винаги има право “. За всеки случай като клиент не забравяйте доброто настроение и възпитание във вкъщи.

ТОЛЕРАНТНОСТ

За оцеляване в сферата на ресторантьорството има важно правило, което никога не трябва да се забравя – “ Нищо лично !“. Както клиента, така и персонала заслужават уважително отношение за добро прекарване и здравословно храносмилане. Но в работата могат да се случат неща, които са извън контрол. Всяко пререкание с клиент не си струва нервите, особено с някой, който е убеден, че винаги е прав. Да не забравяме, че толерантността е свойство на човечността.

ОРГАНИЗИРАНОСТ

Мислите си, че сервитьорът или готвачът трябва да бъдат достатъчно организирани, за да изпълнят поръчката навреме. Да, прави сте…така трябва да бъде. Многото маси за обслужване, поръчките, които се приемат в движение между другите поръчки, предаването им в кухнята, координирането и изпълняването им изисква умения за приоритизиране на задачите и извършване стъпка по стъпка. Качество, което е важно и помага във всяка работа. Добрата организация спестява време и удовлетворява клиентите. Цел,  която винаги сме следвали в работата си в ресторант Корона.

ДОВЕРИЕ

Доверието между клиента и персонала е много важно. Хората, които посрещат, разполагат по масите, носят питието или ястието са лицето на ресторанта. Освен представителната униформа, с която са облечени, трябва да са достатъчно уверени, за да спечелят доверието на клиента. Да знаят какво предлагат и да посрещат смело нуждите му. Ако се наложи дори да променят рутината, съобразявайки се с различните обстоятелства. Доверието се изгражда трудно с много работа и е безценен урок с широко приложение в сферата на търговията и услугите.

ТЪРПЕНИЕ

Труден урок, който мнозина не са успели да научат. Клиентите често се държат нерационално, когато ресторантът не отговаря на техните очаквания. В такива ситуации са необходими много остроумие и чар, които да обезоръжат събраните напрежение и безпокойство. Кухнята в ресторанта често прилича на тенджера под налягане с много движещи се части. Най – малката грешка може да доведе до кипване. Според restaurantmanifesto.com като пилот, който лети през градушка трябва да запазите спокойствие. Колкото и да е трудна смяната, тя все някога ще приключи.

Оставяме на вас да прецените доколко сте съгласни с уроците и дали бихте се наели да работите в ресторант. На нас оставете да се погрижим за вашето страхотно изкарване, заповядайте в отворената лятна градина, където да се насладим на хубавото време и вкусните предложения от менюто. Ресторант Корона ви очаква с много ентусиазъм и хубаво настроение.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url