admin
Пролетно меню в ресторант Корона, в сърцето на град Плевен, лятна градина с вековен дъб, приятна обстановка и качествена кухня.

Пролетта нахлу като свеж полъх в ежедневието на ресторант Корона. Кръговратът на живота не забавя своя ход и ни увлича в своя вихър. Всеки ден се изнизва и понякога не оставя дори спомен за себе си. Винаги можем да си подарим време само за нас, за близките си, да поспрем за миг и да се порадваме на живота и на това, което имаме. В ресторант Корона ще намерите уникално място в сърцето на град Плевен, където да се насладите на прекрасна кухня в компанията на любимите хора.


Не пропускайте новите предложения от пролетното меню. Да, правилно, мирише ви на зелени салати, пресен лук, спанак, маруля, агнешко, халуми и други вкусотии. Скоро ще отворим лятната градина, където под лъчите на галещото слънце и пищната зелена корона на вековен дъб и обикновеното кафе ще ви донесе приятно изживяване. Така заредени със зелена енергия от пролетното меню и слънчеви целувки ни се изплъзват пролетни въздишки.


Пролетни въздишки под дъба, който придава допълнителна уникалност със своето присъствие във вашия любим ресторант в Плевен – Корона. Дъбът се смята за свещено дърво в древните митологии на много народи. Божествено убежище на богове, чиято сила е в мълниите и в небесата. Дом на Зевс, Юпитер, Тор или на славянския бог Перун, дъбовото дърво може да достигне 23 метра височина и естествено привлича и улавя светкавиците.


Старите българи са вярвали, че единствено дъбът със своята сакралност може да замени храма. Преди да има църкви в селата, под него са се изпълнявали различни черковни ритуали като венчавки, молитви за дъжд и други, а пепелта му се е използвала срещу зли сили. Местата около дървото са се отбелязвали с червен конец, защото са излъчвали лечебна сила според старите хора. От плодовете му, жълъдите, българите са си правели талисмани, които не само предпазвали от злото, но и привличали успеха.


Наричан още цар на горите, дъбът присъства със своята сила и в нашата лятна градина. Със своята царствена осанка, зелена окраска и вечен уют, той облагородява атмосферата в ресторант Корона. Неговата жизнена енергия ще допринесе за вашето качествено изживяване и душевна хармония. Дървото с вековни спомени, което със своята царственост ни напомня колко дребни и маловажни са ежедневните проблеми. Пролетно е, зелено и тук под дъба ни се струва за секунда, че кръговратът на живота забавя мъничко своя бърз бяг.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url