Проблеми? Има Мохито, няма проблеми!

admin

Ще му се насладим на това лято докрай, толкова е горещо и сладко, като първа трепетна целувка, като топлите бабини сладки и като страстен танц в кубинска нощ. Предизвиква ни да му търсим освежаваща напитка и да го преглъщаме жадно на големи глътки. Кой ако не кубинците знаят как да се радват на живота, пълна е душата в страната на усмихнатите хора и вечното лято. Страната, която е създала едни от най-разведряващите коктейли – Мохито, Куба либре и Дайкири. Този месец в ресторант Корона ви предлагаме да опитате от листата за коктейли кубински забъркани питиета и не само. Предизвикваме ви да се порадвате на живота и да забравите грижите поне за малко.

В Куба казват, че щом има Мохито няма проблеми. Не случайно в слънчевата, но бедна страна, в известната фраза “Ако имаш пари, нямаш проблеми!“, “парите” са заместени с най-популярния кубински коктейл Мохито. В Куба щастието се измерва с много ром и любов. Има ли достатъчно от двете, кубинците лесно забравят несгодите и бедността. Мохитото е своеобразен пътеводител за вкусовете и ароматите в горещата страна. Комбинацията от бял ром, сок от лайм, тръстикова захар, сода и пресни листа мента е освежаваща еуфория от съставки, които насищат лятната нощ с прохлада, сладък вкус и цитрусов аромат. Щипещо небцето пенливо питие, което ще намерите във всеки бар в Куба.

Манията по коктейла води до създаване на различни варианти на класическата рецепта, вдъхновени от плодовото разнообразие на различните сезони като ягодово мохито, ябълково мохито и малиново мохито. От листата за лятна разтуха на ресторант Корона можете да поръчате класическо Мохито с хубав бял ром Бакарди или Върджин Мохито и Върджин Пинк Мохито изпълнени с френски сиропи Монин от сладки узрели плодове. За тези, които харесват коктейли с водка ще забъркаме любимия коктейл на героините от ” Сексът и градът “- коктейл Космополитън с пикантен боровинков сок и лайм. И последно предложение – коктейл Аперол Шприц, който доказва, че виното не само нажежава, но и разхлажда летните страсти.

Казват, че името на коктейла Мохито означава магия, но не каква да е, а за любов! Любовта, която е национален спорт в Куба, заедно с пиенето на хубав ром. Мохитото за някои мирише на лято и на морски вълни, а за нас мирише на гореща среща с изстудена чаша коктейл в лятната градина на ресторант Корона в сърцето на красивия ни град Плевен. Има Мохито, няма проблеми!

Натиснете тук за още освежаващи идеи за коктейли в блога на ресторант Корона!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url