Повече от 10 страхотни идеи за новогодишното парти с приятели. Първа част

admin

Добрата подготовка за посрещане на новата година и изпращане на старата изисква време, обмисляне и създаване на добра стратегия. Всяка парти домакиня ще ви каже, че има много детайли, които да се изпипат. Дългите списъци с продукти, напитки и украса не са достатъчни. Необходима е цялостна концепция за партито на годината, последното парти. Масата може да е отрупана, гостите да са сити, но да липсват забавления. Ресторант Корона няма да работи на Нова Година, но това не пречи да ви споделим някои идеи, които почерпихме от негово височество Гугл, които ще ви превърнат в парти чудовище.

Нареждането на богата маса изглежда, че е точка номер едно в плана. Всъщност не е задължително, всеки е претоварил системата с коледните вкусотии и има нужда от разтоварване и допълнително енергия за забавления. Партито има нужда от цвят и настроение, които ще приповдигнете с разнообразие от хапки и предястия, които не само ще грабнат окото, но ще служат за леко гориво на тези, които ще огладнеят от танци.

За кулинарни майстори: В delish.com открихме страхотни рецепти за парти хапки, ето някои от тях – предварително мариновани ивици фланк стек с розмарин, горчица и сос Уорчестър увити около няколко пържени картофчета и запечени на клечка; крекери обвити с бекон или шунка, поръсени със сирене Пармезан и леко запечени, бързо оформени топки от наситнени бекон, крем сирене, чедър, чесън на прах, зелен чесън, солети и орехи, естествено всички хапки наредени в закачливи коледни плата.

Напитките много зависят от компанията, която очаквате да напоите. Колкото и да са блестящи коктейлите, няма как да впечатлят банда хайдути свикнали на люта ракия и червено вино. В такъв случай можете да заложите на впечатляващи чаши и или да наредите импровизиран бар за сангрия, като оставите на гостите да допълват ако пожелаят с плодове и плодов сок червеното вино.

За експериментатори: Останало ви е вино от Коледа по шишетата, защо не го сипете в тенджера на бавен огън на котлона, нарязвате му парченца портокал, на литър вино слагате 3 с.л. захар или мед и подправяте с канела, карамфил и кардамон. Готово е щом надигне пара. Внимавате много да не заври! Нарязвате ябълка и я нареждате в чашки, после я заливате с греяното вино. Сгряващото вино е най – подходящата уелкъм дринк напитка за топло посрещане на измръзнали гости.

Украсата и забавленията остават назад в списъка, но те са като сцената, на която ще се вихрят всички на партито. Всеки е украсил елхата вкъщи, налепил е стъклата, закачил е лампичките, но за посрещане на новата година ще са нужни още усилия. Можете да започнете със закачливи покани, да изработите сребърни корони или парти шапки, да се снабдите с конфети и фойерверки и дори да изкушите гостите с диско стена с балони, гирлянди тип завеса, диско топка и балони – идеален фон за селфита. 

Не забравяйте игрите! Новогодишната нощ може да е тематична – покер парти, парти с настолни игри, караоке парти, парти с маски и костюми, парти на 60-те, 70-те или 80-те, пижамено парти и други. Страхотна идея е да снимате всеки гост преди партито, например със старовремски аксесоари в поза от ретро снимките и след партито, за да не се забравят дълго празничните изпълнения в социалните мрежи. Не си купувайте готови късмети, а напишете смешни и не дотам приятни пожелания, които да разсмеят гостите. 

В блога на ресторант Корона много се забавлявахме с идеите за новогодишното парти. Цяла година в любимия ви ресторант организирахме различни вечери като винените вечери, вечери на италианската паста, вечери с концертмайстор и други. Надяваме се, да сме успели да ви разведрим от рутината на ежедневието, да сме докоснали сърцата ви и да продължаваме да бъдем заедно и през новата 2020-та година! Весели празници!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url