Пет любими торти, на които българите не могат да устоят

admin
Food photo created by azerbaijan_stockers – www.freepik.com

Една от първите думички, които всяко българско дете изговаря през първите си години в живота, това е тоооортаааа. Къде с “р”, къде без, тортата си остава един от най – любимите сладкиши в България. Тя е очакван сладък край на празници и радостни дни. Всяко събиране се превръща в събитие, когато поднесем, дори само на семейството, парче от празничния деликатес.

Българите обичат сладичкото и най – вече хубаво направена, полята с крем или сироп сладка торта. Питаме се обаче, кои са любимите торти на българина, на които трудно отказва? Във връзка с тортените изкушения, които ви предлагаме в ресторант Корона, ще разнищим този въпрос и ще си подсладим деня. А вие може да споделите в коментарите коя е вашата любима торта и дали сме прави.

1.Бисквитената торта – Тази простичка торта е спасила не едно или две гладни деца и не една или две вечери с непредвидени гости. Фактът, че присъства в обедното меню на почти всички ресторанти, говори за любовта на българина към простичкото сладко съчетание от крем и бисквити. На анкета, проведена от Захарни заводи, гр. Горна Оряховица, 11 % от българите са отговорили, че това е любимият им сладкиш, следван от крем карамела, кекса, тиквеника и палачинките със сладко.

2. Домашната торта с крем нишесте Тази торта е преимуществото на българската баба, която щедро полива с ванилов или крем какао домашно изпечени блатове и истински ви се радва щом ометете поредното дебело парче. Домашната торта прави чудеса, винаги си намира място дори след пиршеството от сарми, кюфтета и пържоли. Колкото баби, толкова вариации на популярната в България торта Добуш, която по домашному често се прави с крем нишесте и се поръсва с парченца шоколад и настъргани орехи.

3. Торта Гараш – Шоколадова и с много орехи, торта гараш няма как да бъде сбъркана. Тя е създадена от австрийския сладкар Коста Гараш, който работи в грандхотели в България в края на 19-ти век. Вдъхновена от тортата Пишингер, може да се каже, че е вариант на виенската торта Сахер. Заради своя вкус, тя трайно пуска корени в нашето сладкарство и през следващия век влиза в българските рецептурници. Торта Гараш е предшественик на шоколадовата торта, която обичате да хапвате в ресторант Корона.

4. Френска селска торта – Медената торта всъщност не е с френски произход. Наследник на руската торта Медовик, френската селска торта се превърна в тотален хит в България в последните години. Ето защо и в ресторант Корона ви я предлагаме в новото ни сладко меню от изкушения. Създадена да впечатли руската императрица Елисавета, тортата станала нейн любим десерт. Толкова е вкусна, че мед ти капе на сърцето.

5. Торта Тирамису – Някои сигурно ще се изненадат на последната точка в тази класация. Оказа се, че една от най – търсените рецепти за торти на български език в интернет е за Тирамису. Проверихме го – има над 3 млн. търсения с чичко Гугъл. За сравнение, рецептите за тортите, за които споменахме по – горе, не надвишават 100 хиляди търсения. Нежното маскарпоне, с което се изпълнява рецептата много се харесва на българите. Ето защо започна да присъства като съставка и към други обичани торти.

Обичате торти?! Ние също! Водени от максимата, че “ хубавите продукти са гаранция за незабравим вкус “ ви предлагаме изкусително меню с любими торти. Нашите професионални готвачи ви обещават шеметно пътешествие на сетивата с пет страхотни торти: Торта “ тофи-фи ”, Торта с овесени ядки и маскарпоне, Френска селска торта, Шоколадова торта и Орехова торта. Ммммм, истинска сладост!!!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url