admin
Отбий се в град Плевен, малък райски кът, град с история и чудна природа. Отбий се в ресторант Корона.

Плевен, ти си малък райски кът “ пее Емил Димитров за своя роден край. С носталгия и любов героят на песента се завръща към града на своята младост всеки път. Плевен за някои пътешественици е част от маршрута към желаните дестинации, а за други е оазис в сърцето на Северна България. Да се завръщаш и да го преоткриваш в неговото пълнокръвие от история и природа превръща пътуванията в истински приключения. Плевен е домът на ресторант Корона и ние се гордеем с него, за това искаме да ви разкажем колко много неща можете да видите тук, да преживеете и да усетите, ако се отбиете в нашия град. И някъде там в красотата на нашия център ще ни намерите – в райския кът на Емил Димитров – едно вълшебно място за кулинарни изкушения.

Мнозина от вас са посещавали град Плевен като ученици. Повечето са забравили местата, които са видели. Не пропускайте да посетите отново Плевенската панорама, след толкова години ще разгледате с повече знания и опит един паметник, построен в чест на 100 годишнината от Освобождението на Плевен и издигнат на самото бойно поле. Четири зали за разглеждане на платната на 14 руски и български художници, които пресъздават атмосферата на окопите с копия на автентични предмети и оръжия на епохата. Ще чуете отново за белия руски генерал Скобелев, чиято пламенност е довела до победата над Осман паша след два неуспешни щурма и хиляди избити руснаци.

Ако историята ви вълнува, ще намерите в Плевен много места, които ще ви заинтригуват. В парк Кайлъка се намират останките от укрепения древноримски град Сторгозия, създаден през IV-ти век. Ще се пренесете 17 века назад само с една разходка в красивия парк Кайлъка, защитена зелена местност. Паркът предлага на търсещите уединение с природата – неповторимата красота на каньона на река Тученица, богата уникална растителност, скални масиви и отвеси и изкуствени езера. Освен многото възможности за приключения като скално катерене, плуване, каране на лодки и водни колела, тук ще откриете и интересна локация за познавачите на хубавото вино. В парка се помещава пещерният музей на виното. В пет галерии се съхраняват над 7 хиляди бутилки стари вина, 6 хиляди бутилки съвременни винаи съдове и инструменти за приготвяне на вино от различни епохи. Освен че ще натрупате знания и впечатления, ще можете да опитате част от вината.

Центърът на град Плевен е чудесно място за разходка, отдих и вкусно похапване. Първо ще ви срази красотата на Водната каскада – комплекс от фонтани, водни огледала и водни каскади, които през нощта имат цветно осветление. Водното шоу радва жителите на град Плевен от април до месец октомври. След като си направите достатъчно селфита на спиращия дъха фон, няма как да не забележите достолепието на мавзолей – параклиса ” Св. Георги Победоносец “. Построен в памет на загиналите руски и румънски войници за свободата на Плевен, мавзолеят съхранява останките на много от тях в своята крипта и плочите с имената им. Ако са ви останали сили можете да ги посветите на шопинг в Централ Мол Плевен.

Накрая прегладнели се отбийте в ресторант Корона, една от най – вкусните локации в град Плевен. Ще можете да избирате от обедното меню с разнообразни специалитети за всеки вкус и режим или ако сте позакъснели от актуалното ни меню с изпитани рецепти, любими на нашите редовни клиенти. Град Плевен е райски кът, където ще намерите история, чудна природа и много места като ресторант Корона за забавления и вкусни изкушения. Непременно се отбийте, няма да съжалявате!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url