Някои страхотни трикове, с които да приготвяте храна за цялата седмица

admin

В днешно време много хора се интересуват от здравословен начин на живот, консумиране на суперхрани за добро здраве, пълнозърнести продукти и здравословни мазнини. Съвършеният план изглежда така – подбираме качествени продукти и предлагаме на своите близки прясно сготвено ястие с куп полезни вещества. Оптималното меню обаче изисква време и умения, с които в забързания ден с работните задължения, не винаги разполагаме. Тук на помощ идва менюто на ресторант Корона, което винаги може да ви отмени и да ви гарантира здравословна храна и разнообразни предложения за вкусен обяд и вечеря. За всеки случай ето няколко трика за по – добра организация в приготвянето на храната за цялата седмица.

Съставете седмично меню и списък с рецепти 

Тази идея на пръв поглед изглежда скучна и досадна. Необходимо е за целта да направите семеен брейнсторм и да оформите темите, които са най – желани вкъщи. Избирането на ден на тиквичката или ден за пица ще обедини всички и ще ги накара да чакат с нетърпение вкусния ден. Ако съчетаете пицата с някой филм или настолна игра ще превърнете делничния ден в истинско забавление. След като всички заедно решите темите за предстоящата седмица, ще можете да набележите любими рецепти или да хвърлите око на някои любопитни нови рецепти за изпробване.

Направете списък за пазаруване и смарт пазарувайте

Списъкът за пазаруване отнема малко време, но спасява и най – разсеяните хора на пазар. В него се записват всички съставки, които участват в харесаните рецепти за тематичните дни от седмицата. Смарт пазаруването е термин за смарт домакини. Смарт пазаруването означава да подредите списъка според местата на продуктите в магазина, за да спестите време. Да изберете по – спокойни часове, за да избегнете тълпите и да прибавите накрая замразените продукти в своя шопинг тур. Накрая от толкова умуване може да ви остане време и за едно кафе.

Запасете с най-важното и подгответе закуски 

Всяко домакинство трябва да притежава основни продукти, които да спасяват при неочаквани ситуации. Продукти като подправки, кори за баница, яйца, кисело мляко, сосове или дори пакет спагети или ориз. След като сте напазарували и сте помислили за основните продукти, можете да подготвите закуски от нарязани плодове и зеленчуци. С изключение на доматите и краставиците, салатните зеленчуци могат да се съхраняват в хладилника нарязани и готови за консумиране от два дена до цяла седмица. Поливат се със зехтин, хубаво се объркват и се затварят в купа с капак или със стреч фолио. Плодовете за деня можете да полеете с лимонов сок и така да ги приготвите за деня.

Направете заготовки за цялата седмица

Ако менюто ви през седмицата включва месо или зърнени продукти, можете да ги сготвите предварително през уикенда. Пилешки или свински филета на хапки, готов хумус, сварени картофи, сварена киноа или ориз са подходящ избор за бързо приготвяне на богати салати, паста, нахутени или картофени кюфтета и комбинации със задушени или варени зеленчуци и ядки. Не забравяйте, че всеки остатък от обяда или вечерята могат да се замразят и по – късно да участват в 30 минутната подготовка на вечерята в последния момент. Предварителният план ще гарантира по – малко изненади в последния момент.

В интернет изобилства от идеи за предварителни заготовки за седмичното меню, които се съхраняват в малки кутийки в хладилника или фризера. Ако все пак не намерите достатъчно време и желание да изпробвате различните трикове, винаги можете да разчитате на ресторант Корона, любимо място за кулинарни изкушения в град Плевен. Доведете при нас своето семейство, своите деца, ние ще ви предложим здравословни предложения за вкусен обяд и вечеря.

Прочетете още за новите технологии в приготвянето на храната в ресторант Корона

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url