Морските дарове – вкусни дарове за здраве 🦐🦪🦞

admin

Сигурно забелязахте, че новото лятно меню в ресторант Корона е създадено с много любов, креативност и с мирис на морски приключения. Дъха на зелени подправки и билки, на слънчев загар по кожата и на морските дълбини. Главните герои в менюто са морските дарове и рибната храна. Вкусни, питателни и здравословни, с новите летни предложения поканихме морето да дойде при нас. Но, не сте хапвали никога морски дарове? Сега е времето да се доверите на готвачите в ресторант Корона и да опитате нещо ново с ухание на море и здраве. Ето защо:

Морските дарове се препоръчват като алтернатива за диети и за здравословно хранене. Причините за това са, че са нискокалорични, хранителни и съдържат голямо количество протеини, така желани за спортуване и за бързо насищане. Една малка порция от 90 грама морски дарове снабдява организма с ⅓ от необходимото количество протеини за деня. Освен това те са много по – лесно смилаеми, отколкото в червените меса и птичето месо. Не е нужно и да се притеснявате за мазнините в морските дарове, защото голяма част от тях са полиненаситени омега 3-мастни киселини, които само подпомагат доброто здраве.

Според изследвания проведени в университета Харвард, ако консумирате дори веднъж седмично морски дарове, ще намалите риска от сърдечни заболявания с около 40 %. Според техните резултати, възрастни, които ядат често рибна храна и морски дарове живеят средно 2,2 години по – дълго от тези, които не я избират в менюто си. Една порция при бременните жени подобрява интелигентността на бебето, когнитивното му развитие и здравето на очите. Така че не пропускайте да поръчате от вкусните тигрови скариди от новото лятно меню, носят само ползи и държат болестите далеч.

Ползите идват и от щедрото съдържание на витамини, минерали и аминокиселини. Витамин А, В и D подсилват зрението, енергията, метаболизма и общото здраве. Може да не знаете, но морските дарове са единствената храна, с която човек може да си набави натурален витамин D, който стимулира имунната система и подпомага усвояването на калций. А коктейлът от  минерали като желязо, цинк, йод, магнезий, селен и калий ще заздрави кожата, мускулите и ще повиши силите на организма при риск. Чудесен избор за хранене в епидемична ситуация. 

Готвенето на морски дарове по правило е бързо и лесно. Обработката на някои видове преди самото готвене е трудоемка. Скаридите и мидите за рецепти тип натюр не се чистят от черупките, а се варят 15 – 20 мин. до отварянето им и се овкусяват с масло, чесън, лимон и вино. След сваряване трикът е да бъдат отцедени и изплакнати със студена вода. Ако ще се прибавят в салати и ястия се киснат предварително, стържат се с нож от налепите по черупките и се вади месото, което се сварява от 3 до 5 мин. Другите морски дарове се почистват от нежеланите части и се задушават на тиган с подправки и вино. За това могат да се намерят много клипове в интернет и много идеи за вкусно приготвяне.

Заповядайте в ресторант Корона! Няма да се наложи да почиствате даровете от морето, направо ще се захванете с приятната част! Избирайте смело и с апетит от предложенията от новото лятно меню – тигрови скариди, калмари, октопод, миди и тарама хайвер.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url