admin

Организирайки приятна вечер с приятели или любими хора, избираме ресторант, където ни харесват обстановката, предлаганите ястия и напитки и отношението и професионализма на персонала. Ако ресторант Корона ви е любима кулинарна дестинация в Плевен, значи знаете…Любимият ресторант е като втори дом, в който ни се случват хубавите неща от живота. Днес обаче всички са полудели да пътуват и да опознават света. Заедно със забележителностите, се наслаждаваме на чуждата култура и местната храна. Впускаме се в кулинарен туризъм и опитваме смело всичко, което ни предлагат нашите домакини. Понякога, за да не ги обидим, трябва да познаваме техните порядки и етикет. Продължаваме с лудите правила от етикета на ресторантите от цял свят, за тези, които са любознателни и обичат да са подготвени за всякакви ситуации. Ресторант Корона – гайд за кулинарни приключения.

В Русия пиенето си има правила

Българите, както и руснаците обичат да консумират твърд алкохол. При нас често е прието обилната празнична вечеря да започне със салата и ракия и да завърши с червено вино или бира. В Русия обожават своята водка и всички ритуали, които я съпътстват. Пиенето на водка може да продължи цял ден. По – лесно е да се спазва това правило, отколкото да ви намразят, когато отказвате питие. Голяма обида в Русия е, да не предложите алкохолна напитка на своите гости. Ако закъснеете за парти, ще ви предложат двойна чаша, за да настигнете останалите. Още правила: не отказвайте последно питие преди тръгване, не отваряйте бутилка, ако не планирате да се изпие, не отхвърляйте мезето и не слагайте нищо във водката. Към нея не се добавя лед, тя се охлажда в хладилника и накрая вместо “ Наздраве “ му кажете едно “ Поехали “ и се молете да си спомните този ден.

Рибни суеверия в Китай

Да ядеш риба с ръце в български ресторант, според етикета е допустимо, особено, когато е сервирана цяла. Придружена с изстудено бяло вино, рибата се превръща в изискано и примамващо ястие. В Китай рибата носи много по – дълбока символика. Тя се сервира с главата към най – възрастния човек на масата. Знак на уважение, който ако се наруши нанася сериозна обида на семейството. Друго правило гласи, че рибата докато се консумира, не трябва да се обръща. Логично е да го направите, ако искате да достигнете до месото й. Обръщането на рибата носи значение за обръщане на гръб на приятел и предателство. Този акт носи лош късмет на рибарите, знамение за прекатурване на лодките. Ако не искате лош късмет в Китай, не обръщайте рибата.

Не се отказва кафе в Йордания

Кафето е начин да започнем деня, начин да продължим работния процес с повече енергия или повод да се видим с приятели в приятно заведение. Еспресо, капучино, на джезве, българинът обича да пие кафе. България е една от малкото страни, където можете да срещнете кафе автомати на всяка крачка. В Йордания кафето е важна част от културата на бедуините. На кафе се уговарят сделки, преговори, сватби и дори войни. Този, който приготвя кафето задължително го опитва, за да прецени дали е достойно за предлагане. Сервирането му на гостите се случва от дясно наляво. Позволено е да получите до три чаши кафе. То се смята за основно право на госта. Ако ви предложат кафе, никога не отказвайте, ще бъде много грубо от ваша страна.

Тайландски странности

Смята се за невъзпитано в България, ако започнете да се храните преди домакинята да е сервирала на всички и седне при тях. Етикетът в ресторантите в България гласи, че трябва да се изчакат всички поръчани ястия да пристигнат на масата. Имате правото да си поръчате това, което сте си избрали, без да се съобразявате с никого.  Ако сте в тайландски ресторант с тайландци, ще се наложи да се примирите с избора на своите домакини. Поръчва най – възрастната дама на масата. Тайландците обичат изобилието и ще напълнят масата с най – различни блюда. Ще можете да избирате от тях на воля и да отказвате каквото не ви харесва.

Продължавайте да пътувате, да научавате нови неща за света и за себе си. Ние ще продължаваме да бъдем любимата ви дестинация за кулинарни изкушения в Плевен. Ресторант Корона спазва етикета, не нарушава традициите и предлага само най – доброто на своите клиенти.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url