Кои са “ малките “ гафове на големите шеф готвачи?

admin
Food photo created by master1305 – www.freepik.com

Да си шеф готвач и голямо име в кулинарните среди не означава, че си светец, а обучен и професионален готвач, който ръководи кухнята на преуспяващ ресторант. В ресторант Корона професионалисти не липсват, те са задължителни за вкусната храна и приятното изкарване. За съжаление никой не е застрахован от гафове, дори и шеф готвачите. Особено тези от тях, които са най – активни в телевизионните проекти и гафовете им не остават незабелязани.Темата ни беше провокирана от изцепката на Шеф Андре Токев. Популярният готвач беше хванат с над 1,9 промила в кръвта да шофира кола по джанти. Въпреки нашата симпатия, няма как да харесаме неговата постъпка и се питаме грешат ли и другите шеф готвачи? 

Гордън Рамзи – от звездите Мишлен към многото гафове

Много от кулинарните предавания по българската телевизия са копие на успешните формати с негово участие като Кошмари в кухнята, Мастър Шеф и Hell’s kitchen.Няма как да оспорим влиянието му, звездите Мишлен и буйния му перчем на кулинарен тиранин, но с многото изяви идват и гафовете. Според телевизията Reality TV Revisited по – голямата част от ресторантите, които е спасил Гордън Рамзи в последния сезон на Кошмари на кухнята са вече затворени. Критиката не се умилостивява дори пред 20-те % от работещите от тях. 

Друга негова приумица в кошмарното шоу нажежава вегетарианските страсти. В едно от предаванията на Кошмари в кухнята той раздава пица безплатно на улицата. Умишлено не предупреждава един от доброволците, който е вегетарианец, че пицата е с шунка. Докато Рамзи поднася с ирония на зрителите своя успех, доброволецът е огорчен от номера. Не само ирония, но и доста жлъч се сипе от другия кулинарен формат Hell’s kitchen. Дори ако сте свикнали на обидите, които той сипе щедро в ефир, няма как да харесате коментарите на създателя на шоуто, че доста от събитията са нагласени.      

Въпреки всички гафове, които съпътстват кариерата му, той продължава да готви с плам, да отваря нови ресторанти и да участва в други телевизионни проекти. Ако го харесвате, харесвате!

Антъни Бурдейн – рок звездата на кулинарния свят

Превключвайки каналите, няма как да не попаднете на епизод от неговите странстващи кулинарни предавания. Странен дългуч обикаля света, попада в непознати места и опитва странни ястия със загадъчна усмивка и голям апетит. Дори да не знаете кой е Антъни Бурдейн, няма как да не забележите неговия чар и харизма. Екранизирането на книгата му “ Поверително от кухнята “ разкри много от задкулисието на висшата кухня – готвачи под напрежение, омесващи таланта с наркотици, жени и успехи. Живя скандално като рок звезда и си отиде скандално като сам отне живота си. 

Една от привичките му беше да не спестява на колегите си своите пиперливи критики, най – вече към кулинарната медия Food Network. Не се спираше да обявява ястията от предаванията за престъпления в ефир. За Джейми Оливър заяви, че “ всеки път като гледам шоуто му, искам да се върна назад във времето и да го тормозя в училище “. Замеси се и в движението Ме Тоо като застана твърдо зад приятелката си Азия Ардженто и я подкрепи в обвиненията й за сексуален тормоз срещу Харви Уайнстийн. 

Въпреки противоречивия му живот, Барак Обама отдаде почит на готвача след смъртта му с коментара, че Антъни Бурдейн е научил хората, че храната ги събира и ги кара да се страхуват по – малко от неизвестното “.

Размисли и страсти относно Андре Токев

Много ни харесва хладнокръвието, прецизността и умерения тон, който сме наблюдавали в изявите на шеф Андре Токев. Разбираме, че напрежението, пред което са изправени големите шеф готвачи е непоносимо. Казват, че на десет от тях четирима сами отнемат живота си. За съжаление постъпката му е осъдителна и неправомерна. Поведението му можеше да коства нечий човешки живот. Надяваме се, да поеме отговорност и да не дава пример със своето поведение.

Ресторант Корона ви пожелава да се наслаждавате на живота и да не се предавате на напрежението! Не пропускайте вкусното обедно меню и предложенията от актуалното ни меню.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url