Как да борим успешно жегата с малки трикове?

admin
Flower photo created by gpointstudio – www.freepik.com

За “ мръсна жега “ се говори упорито в социалните мрежи, за код “ опасни “ температури всяка вечер ни предупреждават синоптиците, няма как, през лятото ако не ни изядат комарите, ще ни довърши жегата. И ако не сте на морето да я борите потънали в хладки солени води, със сигурност като на нас ви иска да стоите по цял ден в лятната градина на ресторант Корона и да се хидратирате с охладена бира и домашна лимонада. Има и някои други хрумки, които ще направят времето ви до идването в нашия оазис малко по – поносимо, особено ако не сте големи фенове на климатиците. Ето кои са те:

Какво да не забравяме?

Основно три са важните неща, които човек не трябва да забравя в жегата – да пие достатъчно вода, да търси сянка и да почива повече. Не чакайте жаждата и винаги имайте на разположение минерална вода, плодова вода, айрани и други освежаващи напитки с нисък градус. Внимавайте със слънчевите лъчи, които са най – силни и опасни в часовете от 10:00 до 16:00 часа и не стойте на плажа от 11:00 до 14:00 часа. Ако ви се налага да се придвижвате по това време, е добре да го правите под сенките, достатъчно хидратирани и защитени с козметични средства. Давайте си повече почивка, не случайно испанците си спазват редовно сиестата, а гърците умеят да се радват на живота през нощта.

Прочетете още в блога на ресторант Корона кои напитки гарантирано хидратират организма.

Трикове за телесен комфорт

Най – лесно и бързо се охлажда тялото със студен душ. Ако използвате за целта душ гелове и лосиони със съдържание на мента и евкалипт, ще получите по – дълго усещане за прохлада. Предпочитайте свободни дрехи, през които въздухът да циркулира свободно. Избирайте светли памучни или ленени тъкани, с които тялото ще диша и няма да се нагрява прекалено. Друга идея за бърз фреш на тялото навън е освежаването с флорална вода за лице. Ако имате нужда от моментален охлаждащ ефект, ще ви помогнат кубчета лед поставени на ключови зони като китките, шията, гърдите и слепоочията.

Трикове за охлаждане на дома

Как да намалим градусите в помещенията лятото? Някои ограничават влизащата светлина с помощта на щори и затварят прозорците, други увеличават течението, а трети дори закачат мокър чаршаф пред прозореца. Ако не обичате климатици, а вентилаторът не върши достатъчно добра работа, можете да поставите купа с лед или бутилки с ледена вода пред него за повече прохлада. Друг трик е да изключите колкото се може повече уреди в стаята, за да не отделят допълнително топлина.

Трикове за добър сън през лятото

Често потенето нощно време превръща съня в кошмар. Ето защо си струва да се инвестира в добрия сън. Заложете на чаршафи от естествени материи като лен и памук. Особено сатенираният памук в допир с тялото е много комфортен и осигурява допълнителна прохлада. Снабдете се със специална възглавница с охлаждащ ефект. Съществуват на пазара възглавници с терморегулиращ гел. Ако нямате възможност винаги можете да сложите възглавницата в хладилника да се охлади преди лягане.

И ако всичко това не ви помогне, елате в ресторант Корона в лятната градина да се разхладим с по едно ледено питие и порция морски дарове!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url