Какво промени пандемията? Странни правила и безумици!

admin
People photo created by kroshka__nastya – www.freepik.com

Сигурно ви омръзна от тази пандемия, вируси, щамове и всичкия ужас, с който ни заливат медиите. То не беше паника, пълни коли с тоалетна хартия, пакети ориз и брашно, мая, домашни козунаци, дефицит на маски и пусти улици. То не беше линейки, страх, гузна свобода и деца в онлайн училище. Омръзна ни, сега пък трябва и да се ваксинираме, като че ли сме седнали на рулетката и залагаме на щастливото си число. Отваряме ресторант Корона, затваряме ресторант Корона, отваряме и затваряме…Аман от промени, аман от проблеми! Че и зимата се закучи, не пуска пролетта.

Никак не ги обичаме правилата българите. Ще трябва да приемем обаче, че животът ни напълно ще се промени през следващите години. Никак няма да е скучно! Например в Англия от понеделник започват да играят на играта 6-ма играят, 7-мият е излишен, ( според правилата от 29-ти март, до 6 човека могат да се събират на едно място на открито, на два метра разстояние един от друг ). Ето защо ще поканите на пикника само по един брой баба и по един брой дядо. Другите на следващия пикник!

Препоръчителната социална дистанция усамоти много хора и ги депресира допълнително. Но много млади хора не променят живота си, мислейки, че вирусът не ги застрашава. Заради тях в Америка властите препоръчват носенето на маските не просто на места, където се събират хора, но и по време на секс. Тези, за които животът продължава на високи обороти, ще трябва да разнообразят интимните си контакти, използвайки не само стандартни, но и ковид предпазни средства. Англичаните също не останаха назад с лозунга: “ Най – добрият сексуален партньор сте самите вие ”!

Преди 20 години, германското кино избухна с един гениален филм – “ Сбогом, Ленин “. Филмът проследява бързите темпове на промяната в ГДР след събарянето на берлинската стена. Майката на героят изпада в кома точно преди този период и се събужда в коренно различна ситуация. Представете си да заспите преди корона вируса и да се събудите днес. По тази тема разсъждава журналистът Пол Ксие в статията си в медията Форбс за  “ странните последици от пандемията “.

В днешно време много бизнеси са изложени на риск от фалит. Вниманието на медиите се насочва обикновено към хотелиерството, ресторантьорството и изкуството. Никой не мисли за зоопарковете. Ксие споделя, че нулевата посещаемост се отразява добре на две панди в зоопарка в Хонг Конг, които от 10 години правят опити да се чифтосат. Най – сетне са успели да създадат потомство. Предвид високата населеност в Китай, за нас обяснението е само едно – имали са нужда от малко усамотение.

Другите абсурди, за които пише Пол Ксие са забраната на торбички за многократна употреба, напук на всички екологични кампании за спасяване на планетата; препоръчването на компютърни игри, въпреки че пристрастяването към тях вече се счита за психическо разстройство; американците, които бягат в селските райони в Мексико ( не може да е вярно ) и носенето на маска в банката, което вече не ви прави престъпник, а редови клиент. Можем само да добавим, че ако се събудим от кома в карантината от миналата година и тръгнем по улиците, най – вероятно ще решим, че има зомби инвазия или нападение от извънземни.

До нови срещи в ресторант Корона! И не забравяйте, че продължаваме да готвим за вас всеки ден уникално обедно меню, с което да направим деня ви палитра от нови усещания и вкусове и стандартно меню от обичани ястия от България и от целия свят. 

Може да поръчвате вкусотии от понеделник до събота с безплатна доставка на телефони  064/ 807 111, 0899 808 804!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url