Каква е истината за проклетото бирено коремче?

admin

Какво е лятото без бира, поезия без рима? Горещо да е, само да не е без бира! Студената пенлива течност ни разхлажда и приключва деня ни толкова отпускащо! Има ли опасност обаче покрай бирата да си отгледаме бирено коремче, което да помрачи усилията ни във фитнеса и да ни спечели баварска слава. Наистина ли многото бира заобля неприятно желаните коремни плочки? И кои са по – склонни да си закачат титлата “ бирено коремче “ – мъжете или жените? На тези въпроси ще отговорим в поредната статия в блога на ресторант Корона, мястото, където бира винаги ще има.

Разширяването на талията и преливането на коремчето от дънките не се дължи само на бирата. Най – вече е резултат от поемане повече калории, отколкото са ни необходими. Ако не ги изгорим, без да ни питат се превръщат в досадни мазнини, които могат да се лепнат на корема. Една бира голям корем не прави! Но често се случва “ по на една биричка с приятели “ да се превърне в дълга приятна вечер с изпразнени няколко бирени бутилки. Като прибавим и мезето, което често е мазничко, се трупат много излишни калории на коремната ни сметка.

Защо обаче тези мазнинки не се трупат на места, където ни се иска? Това разбира се зависи от различни фактори – ген, възраст, пол и хормонален баланс. Момичетата след пубертета започват да отделят повече подкожни мазнини, отколкото момчетата. При по – нежната половина на човечеството повечкото бира, която се трансформира в мазнини, се залепя не само по корема, но и по ръцете, бедрата и задните части. Мъжете, които са по – постнички, трупат основно в коремната област. 

С напредването на възрастта оформянето на бирено коремче се превръща в още по – лесна задача и за двата пола. Тялото не се нуждае от много калории, активните дейности намаляват, а обичта към бирата не. На всичкото отгоре се намесват и хормоните. Ниските им нива водят до концентриране на мазнините в средната част на тялото. Особено при жените в менопауза. Същото се случва и при пушачите, показват проучвания. 

Биреното коремче звучи като симпатичен герой от анимационен филм, но всъщност е опасно за здравето. Не само е враг на красивата фигура на плажа, но и води до риск от диабет, високо кръвно налягане и сърдечно – съдови заболявания. Оказва се, че натрупаните мазнини в корема и по – точно обграждащи органите, са по – опасни от тези, които се трупат по другите части на тялото. Ако не искате здравословни проблеми следвайте правилото талията да не надвишава 89 см. при жените и 101 см. при мъжете.

Няма как в ресторант Корона лятото ще сме на изстудена бира или на изпотена чаша бяло вино. За да запазите добрата линия, можете да ги комбинирате със здравословните блюда от многоцветното лятно меню. Не пречи и малко спорт, за да неутрализирате част от калориите. Преди всичко ключът е в умереното пиене и доброто настроение. Биреното коремче не е диагноза, а само повод да потърсим по – добър начин на живот. Лятото ни сБира в ресторант Корона, бъдете здрави и щастливи!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url