Зяпаш си телефона! Проверяваш профила си или дали пилето е готово?!

admin

Наскоро ни попадна една смешна картинка в социалните мрежи, на която две птици се чудеха това на полето плашило ли е или човек. Щом не гледа в телефона си, значи е плашило. Смешно и показателно е до колко хората са вече обвързани с телефоните си и социалните мрежи. Нищо чудно, че всички най – нови технологии в приготвянето на храната имат bluetooth и се контролират от приложения достъпни с един клик на смартфона ни. Възможно е да готвим и да следим в реално време до колко се е опекло пилето, дали сме спазили рецептата и дали е готово чрез достигане на определена температура. Подобни фантастики ни отведоха до tomsguide.com или към всички нови или ъпдейтнати кухненски уреди за 2019 г. В ресторант Корона приготвяме апетитните ястия за вас с фурна конвектомат UNOX CHEFTOP MIND.Maps™, но следим с интерес всички нови джаджи и смарт фурни. 

Научете повече за най – новите технологии в кухнята на ресторант Корона.

Смарт фурни с вградена камера

Смарт фурните предлагат няколко начина на приготвяне на храната, разпознаване на ястието и автоматично определяне на необходимите минути и температура за идеалното му сготвяне. Чрез приложение на телефона можете да променяте началните настройки, да получавате известие за готовността на печивото с помощта на вградена камера и да разполагате с библиотека от рецепти. Пример за такава фурна е June Oven, която готви според своите създатели по седем начина – пече, претопля, поддържа топло яденето, вари, дехидратира, има функция за бавно готвене и пържене с пара. След сигнали на клиенти за включване на фурната без тяхно знание, ъпдейтът на новия модел е функция за автоматично изключване ако фурната е празна.

Су Вид готвене на жилави меса

Изключително интересна техника на готвене, френска по произход, която превръща жилавите меса в кадифени хапки. Су Вид е метод за готвене, при който продуктите се поставят във вакуумни торбички, потапят се във вода, която се загрява от специален уред на ниска температура от 40 до 68 градуса. Не се губят естествени сокове, ценни вещества, а жилавите меса стават по – крехки от всякога. Такъв уред е Anova Presicion Cooker, който на пръв поглед изглежда като пасатор случайно попаднал в пластмасова кутия, пълна с вода. Готвачите закрепят вакуумните торбички по ръбовете на кутията с клипс и чакат чудото да стане. Рецептата се довършва като готовото месо се запържва леко за загар и се полива със сос. 

Тенджери за бързо готвене за бързаци и окъснели домакини

В България са модерни уредите за бавно готвене и мултикукърите, в Америка обаче т.нар. Instant Pot, или тенджери за бързо готвене са тотален хит. На пръв поглед изглежда като тенджера под налягане с дисплей, но има много повече функции, дори за бавно готвене. Създаден специално за тези, които разполагат само с половин час за приготвянето на вечерята, Instant Pot вари яйца за 7мин., ориз за 12 мин. и боб за 45 мин. Забравили сте да размразите месо, няма проблем. Замразените пилешки филета от фризера се приготвят за 14 минути. Уредът вече се предлага в различни размери и в различни цветове.

Термометъри с bluetooth за известяване на температурата на ястието, микровълнови с гласови команди, хлебопекарни, които чрез приложение одобряват съставките на хляба, свързани уреди със смартфона ви дават информация за положението вкъщи – всички тези смарт уреди са като поглед в бъдещето, където кухните ще се управляват с телефонни приложения и гласови команди. От нас зависи колко ще разчитаме на технологиите или ще се придържаме към класиката. 

Още от блога на ресторант Корона: Променят ли технологиите ресторантите, поглед в бъдещето!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url