ЗВЕЗДИТЕ МИШЛЕН ОТ ГУМИТЕ ДО ГУРМЕ ЗВЕЗДИТЕ

admin
ЗВЕЗДИТЕ МИШЛЕН ОТ ГУМИТЕ ДО ГУРМЕ ЗВЕЗДИТЕ. РЕСТОРАНТ КОРОНА - СПЕЦИАЛИТЕТИ В ЦЕНТЪРА НА ГРАД ПЛЕВЕН

Звездите Мишлен са кулинарен връх в света на ресторантите и хотелите.Разплаквали са не един или двама шеф готвачи. Известният Гордън Рамзи споделя, че да ти отнемат звездата постигната с много труд, е като да загубиш приятелка. Червеният пътеводител от пътно ръководство се превръща в бестселър, който всяка година оценява над 30 хиляди ресторанта. Те получават от оценка за вкусни ястия за гурмани до 3-те заветни звезди, които са раздадени само на 121 ресторанта в света за 2018 и 2019 г. Ресторант Корона надникна в гайда за най – добрите ресторанти и хотели в света. Ще ви разкажем за историята на звездите Мишлен и за работата на инспекторите, чиито оценки са най – очакваните присъди в бранша.

Историята започва през 1900 г., с амбицията на производителите на гуми братя Мишлен, да разпространяват пътеводител за шофьорите във Франция. Целта е да направят шофирането по – привлекателно. В момент, в който в страната се движат около 3000 автомобила, производството на гумите Мишлeн имат нужда от повече продажби на коли. Отначало ръководството съдържа карти, информация за близки сервизи, бензиностанции, места за подслон и за похапване. С времето секцията с ресторантите се оказва доста атрактивна за читателите. Братята Мишлен наемат екип от тайни посетители, които да инспектират и по – късно през 1926 г. да дават оценки. До днес са продадени повече от 30 млн. от червения пътеводител на Мишлен.

Звездите се присъждат главно за качеството на храната, допълнителни фактори са интериора, местоположението и удобствата на ресторанта. Днес има рецензиращи медии като Zagat и Yelp, които разчитат на обратната връзка от клиентите, но Мишлен действат традиционно като таен клиент. Оценките варират от Bid Gourman и The Plate за внимателно приготвени добри ястия, до една звезда за високо качество на храната, две звезди за отлично сготвено, за което си струва да се отбиеш и три звезди за превъзходна кухня, която превръща ресторанта в специална кулинарна дестинация. Отделно се оценяват удобствата му, оценката варира от удобен до топ клас удобен. Ровейки в сайта на Мишлен, открихме най – близкия ресторант с две звезди, който се намира в Атина. Отлично сготвените ястия са на цена над 100 евро. За три звезди трябва да пътувате до Франция или Германия. Страната с най – много ресторанти с високо отличие от Мишлен, учудващо не е Франция, а Япония. Страната на изгряващото слънце, пословична със своя ред и дисциплина разполага с 29 ресторанта заслужили тази чест.

Тайният клиент или инспекторът на Мишлен трябва да изглежда като хамелеон и да се слива с тълпата. Това, което го отличава е страстта към храната, доброто око към детайлите и отличната вкусова памет. За червения пътеводител работят 120 инспектора в 23 страни, със заетост 3 седмици от 4. Задачата им е да спят всяка вечер в различен хотел и да се хранят всеки обед или вечеря в различен ресторант. За една година изминават 18 хиляди мили и посещават 240 ресторанта. Въпреки че се хранят с отлична храна, на всеки инспектор се полага 6-месечна проверка на холестерола. Посещават отличените кулинарни дестинации по веднъж на всеки 18 месеца. Нужни са 4 отлични посещения, за да се повишат от 1 на 2 звезди. За 3 звезди са необходими поне 10 посещения. Положителните оценки на Мишлен са оскарите на ресторантите и сигурно увеличават посещаемостта и гарантират пълен успех.

Прочете повече в блога на ресторант Корона за 5 интересни професии за хора, които обичат да похапват

Ресторант Корона няма спечелени звезди Мишлен, но се стараем всеки ден да ви предлагаме най – вкусните специалитети в град Плевен. Влагаме в своята работа опит, професионализъм и много любов! Нашата мисия е да бъдем различни, да се превърнем в любимо място за ценителите на качествената и вкусна храна.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url