admin

ресторант в Плевен, ресторант Корона, винена вечер, вкусна храна, вино Братя Минкови

Ресторант Корона е разположен в сърцето на Плевен, създаден да бъде любимо място на почитателите на качествената кухня и обслужване, специално място за кулинарни приключения всеки ден. Търсейки нови предизвикателства за своите клиенти, нашият екип приготви истинска наслада на сетивата – 5-степенно меню по актуални рецепти от световната кухня в съчетание с отбрани вина от винарска изба Братя Минкови. Благодарим Ви за големия интерес към специалната ни винена вечер, вашата кулинарна страст е удоволствие за нас.


Братя Минкови –  традиции и новаторство


Търсейки качествени вина, които перфектно да допълнят ястията, които готвачите на ресторант Корона ще приготвят за вас, избрахме винарска изба Братя Минкови. Вина произведени от класически сортове и отлежали в модернизирана изба в дъбови бъчви. Казват, че хубавото червено вино има способността да отлежава и с годините да подобрява своите качества. Винарска изба Братя Минкови  произвежда превъзходни вина, които всяка година доказват своите качества с наградите, които печелят на световните конкурси. Единствената българска изба, която е получила два пъти световната награда Decanter Wine World Award в Лондон. Червено вино Cabernet Sauvignon реколта 2013 г. е отличено с максималния брой точки на дегустация през 2015 г – 95 . Миналата година със златен медал награждават вино Cuveé от 2016 г. ! Изключително престижна награда, за нареченото от журито автентично вино с истински чар.


Менюто, в което ще се влюбите!


Броени дни преди винената вечер в ресторант Корона, ще ви разкажем за менюто, в което ще се влюбите. Започвайки със стартер в свежи и примамливи цветове като зелена рукола, сочна круша, екзотичен нар и ароматно запечено козе сирене с меден дресинг, ще ви предложим вино Братя Минкови Cabernet Sauvignon от 2017 г. Сухо бяло вино с пикантен характер и цитрусов завършек, което идеално допълва вкусовите качества на свежи салати и ястия приготвени със сметана и сирена.


След това ще ви омаем с Рагу от горски гъби върху пюре от боб, овкусено с екзотичната подправка заатар, което ще полеем със сухо червено вино Pinot Noir от 2017 г. Препоръчано за ястия с гъби и за отлежали сирена, Pinot Noir от серията Le photographe е вино с богат аромат на мускус, червена череша с костилка, дим и сухи листа. Традиционно вината от серията Le photographe всяка година печелят награди от редица международни конкурси и изложения на виното.


Основните ястия ще бъдат комбинирани със сухи червени вина с плодови аромати, подходящи за месни блюда. Агнешки кюфтенца с шам фъстък, булгур с патладжан, мента и сос Тахини е нашето екзотично предложение от източната кухня за смелите изследователи с кулинарна страст. Негова половинка ще бъде червено вино Братя Минкови Cabernet Franc от 2017 г., с деликатен пикантен аромат и нотки на зрели горски плодове.


Другото ни предложение е с влияние от средиземноморската кухня –Телешко бон филе с пармезан и салвия с печени батати. Към него ще ви сипем купажно вино Cuveé, смес от Каберне Совиньон, Сира и Мерло, резерва от 2013 г, удостоено с много световни награди. Накрая ще завършим приказната винена вечер с Милфьой с шоколадов мус, синьо сирене и кафе, сладко изкушение, на което да се насладите със сладко бяло вино на Братя Минкови.


Заповядайте в ресторант Корона, ул. Бъкстон 5, гр. Плевен! Всеки ден приготвяме за вас различно обедно меню, вечерно меню от наложени и одобрени от нашите клиенти ястия  и специални вечери за незабравими гурме изживявания. Ресторант Корона – кулинарни вълшебства всеки ден!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url