admin
Есента идва с джаз фестивал, трето издание в Плевен, посетете ресторант Корона

Казват, че храната била по – вкусна, когато се слуша джаз. Големите фенове на джаза твърдят, че джазът не е просто фон за прозаичното хранене, а храна за душата. Защо да не можем да се наслаждаваме на гурме ястия на фона на разбиващи джаз изпълнения. Джей Рейнър, водещият на Jazz and Food по BBC Music Jazz ще потвърди, че двете страсти могат да се обединят в едно и ще ви пусне някое страхотно парче за божествено храносмилане. Говорим си упорито за джаз, защото наближава третото издание на международния есенен джаз фестивал в град Плевен – Autumn Jazz Pleven International Festival. Един чудесен празник на качествената музика в град Плевен, който за радост на екипа на ресторант Корона все повече се превръща във фестивален град.

Миналата година да си в джаза в центъра на нашия град беше страхотно изживяване. В рамките на три дена, под мотото “ От Африка до Плевен “ в парка се проведоха много събития. Джаз ритми, уъркшопи, беседи, пърформанси, джем сешъни и много усмивки бяха красиво начало на лиричната многоцветна есен. “ Джазът е преди всичко градска музика “, “ ритмизирана болка “ и начин на живот. Не е нужно да го разбирате, за да го слушате, можете само да му се наслаждавате. Чухме и се насладихме на екзотични музиканти дошли от далечна Африка, които ни запознаха със своята храна за душата. Джаз фестивалът беше открит от виртуозен джаз изпълнител от Буркина Фасо – Mamadon diabate trio и закрит от Кинг Аишоба, легенда и радио звезда в Гана, който ни посвири праисторически блус. Изявиха се изпълнители от България, Испания, Сърбия, Косово, които огласиха последните сладки летни вечери със своята музика.

Тази година според фейсбук профила на фестивала ни очакват световнопризнати джаз музиканти. Първото издание беше открито с изпълнение на Теодосий Спасов и Иван Шопов, през третото ще ни зарадва магнетичната колаборация между българския виртуозен изпълнител на кавала и македонския гений на китарата – Влатко Стефановски. За сега разкриват, че ще чуем под звездите джаз бандите Mike Sax § Key, Lady & Gents, Naked Band от Белград, Георги Корназов и Koka Mass Jazz. Ще имаме удоволствието да слушаме етно джаз, рок джаз, ска джаз, балкан фънк джаз, соул джаз и въобще негово величество джаз. Какво по – хубаво от вечерна разходка след качествено похапване в ресторант Корона, която да завърши с качествена музика в парка. Не пропускайте третото издание на есенния джаз фестивал.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url