Есенна симфония с нови вкусове и концертмайстор

admin
Новите есенно-зимни предложения на ресторант Корона с класическа музика

Топлата есен в изобилие от цветове и вкусове радва сетивата и дори не загатва за идването на бялата тиха зима. В ресторант Корона изпратихме лятото с много изпити лимонади с боровинки, запечено сиренце Халуми, с много свежи салатки, розови домати и патладжан. Готови сме да ви запознаем с новите есенно – зимни предложения за кулинарни изкушения. На 13-ти ноември ви очаква есенна симфония от вкусни ястия с аромат на салвия, тиква и целина в компанията на отбрани купажни вина. Вечерта ще бъде наистина специална, защото сме поканили да сподели магията на своята цигулка един от най – изявените класически музиканти в град Плевен. Преди да ви разкажем за цигуларя концертмайстор Чавдар Вълков, ще поговорим за това как влияе музиката не само на настроението, но и на похапването.

Хубавото преживяване на ресторант не се дължи само на храната. Тя е важна, но съществуват и други фактори като атмосферата, интериора, обслужващият персонал и музиката, които заедно допълват общото впечатление. Науката е доказала отдавна, че музиката променя напълно възприятието на вкуса на храната. Знаехте ли, че ритъмът на музиката, която слушате докато се храните, променя скоростта, с която сдъвквате храната?! Хората се хранят по – бързо при слушане на бърза музика и обратно. Звукът се оказва още една сетивност, която има значение при храненето. Дори чипсът е по – примамлив, когато е хрупкав. Всяка храна е по – вкусна ако е придружена от подходящата музика. Нейната енергия не само променя вкуса, но и създава емоционални връзки.

Хубавата музика има силата да ни спаси от лошо настроение, тревожност и депресия. Изследвания доказват, че класическата музика освен да оправи деня, може да понижи кръвното налягане и да тушира силните емоции. Слушането на качествена музика не само ни успокоява, но и лесно ни сближава с другите. Подкрепени от всички тези аргументи и от желанието да зарадваме своите клиенти в ресторант Корона, сме поканили изключителен музикант за специалната ни есенна вечер. Ще имаме честта да послушаме виртуозните изпълнения на цигуларя Чавдар Вълков. Концертмайстор на Плевенската филхармония и на студио Примо, работил с Васко Василев, той ще демонстрира своя талант и не само ще превърне есенните ни предложения в симфония, но и ще ни зареди с положителна енергия.

Не пропускайте новите ни есенно-зимни предложения. Къде другаде ще можете да опитате запечено халуми с бекон и салвия с гриловани моркови и сушени домати под диригентството на бял купаж Сарва Драгомир. Предястието е повече от любопитно – стек от целина на грил и чипс от патладжан с табуле от нар под кулинарния съпровод на купаж розе от ВИ Санта Сара. Следващата музикална еуфория идва с късчета от телешко бонфиле в пармезан и салвия, златен нахут и сос Марсала, с участието на екзотичното чилийско вино Карменер Carmolmo. Последното парче от листата е най – сладко – нежен чийзкейк с тиква и маскарпоне в страстен танц с доминикански ром Barcelo Imperial. Пригответе сетивата, ще има експлозия от емоции и нови вкусове, начело с концертмайстор.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url