Един живот не е достатъчен, за да опознаем света на виното! Винена вечер с вината на Ейнджълс Естейт

admin
Един живот не е достатъчен, за да се опознае света на виното! Винена вечер с вината на Ейнджълс Естейт
Един живот не е достатъчен, за да опознаем света на виното! Винена вечер с вината на Ейнджълс Естейт в ресторант Корона

Непредсказуем е светът на виното. Тази година тенденциите са на двата полюса. Всички обаче се обединяваме в любовта си към хубавото вино и трескавото нетърпение да станем участници в поредната винена вечер на 31-ви октомври в ресторант Корона. Един живот не стига, за да се опита виното от всички континенти, всички сортове стари и нови, редки или популярни, но нищо не ни пречи да опитаме. Да започнем от хубавите вина на Ейнджълс Естейт, които вече сме имали честта да ви представим. Подбрана селекция от бели, розе и червени вина, към които ще ви предложим подходящ кулинарен съпровод. Смели ястия, плод на дръзко вдъхновение и кулинарна муза. Не пропускайте нашето примамливо предложение!

Да започнем с истината! Шардонето вече не е на мода, дайте малко разнообразие. Тази година тенденциите сочат засилване на интереса към леките и плодови вина, които чудесно подхождат на по – здравословни специалитети. Да си пийнем Денеб Совиньон Блан 2018 бяло вино, което ще ни залее с приятна свежест и цитрусови плодови аромати в комбинация с прясна сочна салата от летуси, запечено медено козе сирене и дресинг от дива ябълка и малина. Да ви се завие свят от изобилието от цветове и вкусове. Всичко е наред, приключението тепърва започва.

Ако все пак предпочитате Шардоне, второто ни предложение за вечерта ще ви смае. През 2019 г. е повишено търсенето на редки и стари сортове. Бяло вино Уайт Стелиън е уникална комбинация от Шардоне, редкия сорт Вионие и Совиньон блан. Плодовостта на Шардоне в съчетание с екзотичните цветни аромати на Вионие и щипка Совиньон Блан, а за накрая дъбови нюанси, бадемово масло и препечена портокалова кора. Почти ни е есенно, а това свежо бяло вино ни напомня за Коледа. Бъдете готови, защото луксозното предложение за винената вечер идва в достойната компания на терин от патешки дроб върху брускета и домашно сладко от диви боровинки. 

Няма как да не ви зарадваме с някое розе, предвид модерната тенденция за налагане на розето във винените листи. Предложението на Ейнджълс Естейт е Стелиън Розе 2018 в купаж от сортовете Каберне Фран, Гренаш и Сира. Ангелското розе е свеж и деликатен коктейл от аромати на червени горски плодове, с нотки на сушена ягода и вкус на червена праскова и малина. Ще се потопите в розова плодова феерия под гурме съпровода на филе сьомга, гриловано авокадо и императорски ориз с ароматни билки. 

Дойде време за тежката артилерия и да се съгласим, че освен леките вина и тежките танинови вина си имат фенове. Стелиън Класик е купажно вино от Каберне Совиньон, набиращото голяма популярност Каберне Фран, Мерло и Сира. Ще вдъхнем с пълни гърди аромат на черешов цвят, виолетка, черни горски плодове в съчетание с пикантни подправки и дъбови нотки. Чудесно вино за поливане на сочни червени мръвки. Нашият готвач ще приготви бавно изпечено агнешко месо с пушена млечна коричка, мармалад от червени чушки и орехови ядки. Страстно вино за ястие, което пробужда кулинарни страсти.

Накрая десертът както винаги ще ви довърши! Еклерът с крем брюле, стафиди, печена круша и тофифи ще бъде последната хапка, но не и докато не свърши. Сладката разходка на сетивата ще нажежим до греховно сладко с десертно вино Денеб Леден лебед от сорта Каберне Совиньон 2014. Няма нищо случайно в това сладко вино, лежало три години в дъбови бъчви с аромат на ягодово сладко, сочни смокини и печени сини сливи. Ако питате къде е тук тенденцията, ами нека ни е сладко в ресторант Корона, горчивото остана при мръвките.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url