Доставките на храна – работещо решение ли са в пандемията?

admin

Доставката на храна е единственият начин да подкрепите ресторантите и да получите у дома любимите си ястия по време на пандемия. Доставчиците и куриерите работят неуморно, за да изпълняват поръчки и да поддържат бизнеса. Ако преди доставките са били малка част от рутината на ресторанта, сега се разчита основно на тях. В ресторант Корона търсихме различни начини, за да посрещнем вашите търсения и очаквания в това смутно време. Накрая се спряхме на харесваното от вас, обновяващото се всеки ден с нови изненади, обедно меню и менюто за разнос с утвърдени и любими на клиентите салати, супи, стартери, домашна паста, ризото, риби и морски дарове, бели и червени меса, десерти и домашни хлебчета.

Всеки ден поръчайте от 11:00 до 21:30 на тел.: 064/ 807 111 и 0899 808 804!

Миналата година в условия на карантина доставките на храна бяха решение, но не и спасение за всички работещи в бранша. Много модели и практики в ресторантьорския бизнес бяха променени. Дори бутикови ресторанти със звезди Мишлен доставяха гурме ястия с куриери на колела и огромни кутии на гръб. В края на тази тежка година ресторантите бяха по – подготвени за евентуално затваряне, но доставките на храна няма да оползотворят всички им ресурси и няма да оправдаят постоянните разходи. Както след карантината, една част от заведенията няма да могат да отворят врати отново.

Гледайки глобално, пазарът на дигиталните поръчки на храна е увеличил своя дял. От медията Капитал твърдят, че клиентите поръчват храна основно за дома и по-рядко за офиса, като 74 % процента поръчват през уикенда. Почти поравно поръчките се правят по телефона и онлайн, въпреки нарастващата популярност на сайтовете за поръчки. Докато едни просперират, други като класическите ресторантьори се оплакват от липсата на контакт с клиента и моментална обратна връзка, което вреди на качеството на храната.

Оказва се, че оцеляват не най – силните, а най – адаптивните ресторанти. Принудителната дигитална еволюция успя да спаси до 50 % от ресурсите им. Без доставки на храна се разчита на нови модели за бизнес. Като например изнасяне на дейността навън в павилион за храна, без това да гарантира ангажираност на целия персонал. На ресторантите им остава да се борят за своето съществуване и да търсят различни канали, за да използват поне частично своя потенциал.

Доставките на храна от друга страна, срещат друг вид препятствия напът за клиента. Храната се доставя по – бавно от тази, която я носи сервитьорът. Често доставчикът се бори с трафик, липса на място за удобно паркиране, лошо време и дори с опасностите на пътя. Екипът на ресторант Корона ви благодари за търпението, учите ни да даваме най – доброто от себе си! Заедно ще посрещнем трудностите с надежда да се върнем бързо към предишните си темпове на работа и незаменимия контакт с Вас – клиентите.

Следете постовете във фейсбук за актуалното меню и се възползвайте от безплатната доставка из целия град.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url