Днешната кухня – експлозия от вкусове и традиции

admin

ресторант Корона, ресторант Плевен, хубава храна, съвременна кухня, днешна кухня, вкусове, традиции


Днешната кухня е богата палитра от традициите на различни национални кухни, комбинация от вкусове и съчетание на продукти от различни райони. Традиционната българска кухня не е достатъчна за съвременния вкус. Днес ядем азиатска кухня, утре италианска или арабска. Рецепторите ни са бомбардирани от екзотични подправки, ароматни билки и примамващи блюда. В ресторант Корона следим тенденциите в световната кулинария и се стремим да ви предлагаме нови и изпитани рецепти, с които да предизвикаме вашия изследователски дух и страстта по хубавата и качествена храна.

Италианско влияние в новите ни предложения


Италианската кухня е най – популярната кухня в света. Всички обичаме пица, паста, брускети, пармезан, моцарела, съчетани с хубаво вино или пенлива бира. Кухня, която има 450 вида паста и 10 хиляди соса, няма как да не повлияе върху световната кухня. Във всеки световен град можете да намерите ресторант с италианска кухня. В ресторант Корона често ви предлагаме брускети, приготвени с фантазия и вкус, с различни продукти, подправки и билки. Типично италианско предястие, което дава възможности за множество вариации и съчетания с местни продукти и вкусове. Традиционните тънко запечени филийки хляб, натъркани с чесън, покрити с ароматен зехтин, домати, босилек, лук и сирена, ние разнообразяваме с различни италиански съкровища като прошуто и моцарела. Ризото или паста, ще кажете вие е истинското италианско пиршество. Съгласни сме, тестените изделия са емблемата на италианската кухня, особено когато са обилно поръсени със сирена.


Арабската кухня влияние в аромати и цветове


Представяме си арабската кухня като уютна трапеза, отрупана с многобройни блюда и аромати, носещи се на облак от нея. Булгур, кус кус, плоски хлебчета, меса на скара и на шиш, разядки с ядки и зеленчуци, оризови гозби с меса и зеленчуци, са само малка част от кухнята, наследена от бедуините. На нашите ширини арабската кухня е позната. Тежките сиропирани арабски сладкиши традиционно подслаждат кафето или чая на българина. Месата на скара и шиш присъстват в българското меню от столетия. Напоследък обаче навлязоха екзотични ястия като хумус, дюнер, салата Табуле, фалафели и други. Подправки като къри, куркума, джинджифил, заатар разшириха кръгозора на рецептори ни. Има какво да учим от арабската кухня, тя е изобилна и разнообразна. Сплотява семейството и разкрива нови възможности пред кулинарния авантюристичен дух. В ресторант Корона можете да опитате арабски специалитети по актуални рецепти, подправени с автентични подправки и билки.


Суперхрани за здраве и дълголетие


Стремежът към здравословното хранене и редица модерни течения в храненето доведе до създаването на нов термин – суперхрана. Суперхраната е храна, която в минимално количество съдържа максимално полезни хранителни вещества. Всички луднаха по храни като авокадо, годжи бери, киноа, чиа, които доскоро бяха непознати и екзотични за нашия вкус. Забравяме, че имаме ред полезни храни, които превъзхождат модерните суперхрани като мед, лимец, коприва, елда, булгур и други. При нас можете да задоволите своя стремеж към здравословната кухня и да се насладите на здравословните ни предложения с български суперхрани, с пресни български зеленчуци и плодове.


Не пропускайте специалните тематични вечери и новите предложения в менюто! Можете да следите всички новости във facebook профила на ресторант Корона.


Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url