Денят на жената по света и у нас! Празнично меню в ресторант Корона!

admin
ресторант в Плевен, ресторант Корона, празнично меню, 8-ми март, вкусна храна, музика на живо, ден на жената

Тази седмица ни предстои  един от най – хубавите пролетни празници, 8-ми март. Денят на жената е официален празничен ден в над 30 държави. В България, въпреки че е работен ден, се чества с много цветя, подаръци, парти с колеги и приятели или вечеря в ресторант. Специален ден, в който засвидетелстваме уважение и внимание към своите майки, учителки, любими и колежки.

Празникът е завещание от времена, когато жената се е борила за своите правa и когато работещата жена е стимулирана да даде най – доброто от себе си. В много държави по света протестните движения засилват своята дейност в този период. 110-годишната история на този ден започва в Америка, докато през 1977 е признат от ООН за международен ден на жената.

За нас, в ресторант Корона, този празник също е специален ден. Прекрасен повод да посрещнем клиентите си в гостоприемна и празнична обстановка, с подбрано изискано меню и приятна музика на живо.

В България дори да не знаете кой ден е, ще познаете по цветята, които жените носят със себе си, по усмивките и по чудесното настроение. В много страни се подаряват цветя и подаръци. В Русия освен, че не работят на този ден, получават цветя, задължително придружени от подарък и романтична вечеря.

В други държави 8-ми март е почитан като ден на майката. В Китай жените празнуват с децата и мъжете си и получават цветя и подравителни картички. Момичета имат отделен празник на 7-ми март. В Германия и Франция се отдава почит към майката, но през месец май.

Италианките, известни като чувствени и красиви жени, предпочитат да организират женски партита за празника, които често завършват в стрийптиз бар. Характерното за тях е, че традиционно им подаряват цвете мимоза. На празника всички музей и културни събития са безплатни за тях.

В Америка целият март се счита за женски месец. По това време много американки се отдават на различни мероприятия, свързани с правата на жените. Подходящ период, в който жените от различни народности се опитват да фокусират общественото внимание върху проблеми, свързани с правата на жените.

В ресторант Корона ще се отдадем на празнично меню от превъзходни ястия, които ще полеем с качествено червено чилийско вино и ще послушаме прекрасна музика на живо. Ще започнем с класическа италианска салата, която по италианска традиция ще поднесем с препечен хляб и за разкош с прошуто. Ще продължим своето кулинарно приключение в средиземноморската кухня с две основни ястия – Поширана пъстърва със задушен спанак в маслен сос и Медальони от свинско бонфиле в пармезан с ризото с гъби и тиква.

Нашите предложения за 8-ми март са съобразени с вечния устрем на българската жена за красота и здраве. Средиземноморската кухня е изключително вкусна, цветна, апетитна, но и здравословна. Ще завършим нашето гастрономическо пътешествие с класически италиански десерт – Тирамису с ягоди, истинска храна за женската душа. Сладък и изкушаващ, този десерт е способен да оправи настроението на всяка жена.

Не пропускайте специалното меню в деня на жената. Очакваме вашите резервации! Ще се погрижим да се насладите пълноценно на своя празник. Отпразнувай с нас една незабравима вечер в ресторант Корона!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url