Да се насладим на избрани вина от бутикова изба Кортен

admin
Източник: vida.bg

Дойде време за гурме удоволствия, отново ще сгреем душата и тялото с винена вечер. Да, говорим за онези горещи вечери, които с голямо желание и удоволствие организираме през студените месеци. Горещо меню от ястия, с които нашите готвачи се опитват да надминат себе си и вина, които си струва да опитате. На 28-ми октомври ви очаква предизвикателство в ресторант Корона. Пригответе сетивата за опияняваща комбинация от дръзки блюда и избрани вина от бутикова изба Кортен

Обявяваме винарската изба за нова територия за изследване и завладяване на перфектния вкус. Трябва да разберем защо изба Кортен се гордеят със своята технология от Франция за създаване на вина в стил “ vin de garage “. Използват модерни методи за микровинификация в пълна симбиоза с природните закони и по този начин произвеждат малки партиди качествени лимитирани вина. Заявяват твърдо уникалния характер и гарантираното качество на своите божествени вина, които се проверяват ръчно от опитен технологичен екип.

Винената вечер както разбрахте се очертава да е много вкусна и пивка и ще ви се иска никога да не свършва. Започваме от 19:30 с ароматно бри, овкусено от дива мащерка и докоснато от ядки и свежи салатки с дъх на мента и смокиня. Ще ви сервираме богатото на вкус предястие със сочната цитрова плодовост и свежест на елегантно охладено бяло вино Кортен Шардоне Барел. С този кулинарен гъдел ще ви отворим вратите към приключението, за което вярваме вече нямате търпение.

Ще натиснем копчето за излитане със следващата порция дързост. Игриви ноазети от скариди и шийтаке със сладко малиново кули и песто от лешници ще ви предложим в компанията на ефирно розе Сира на винарска изба Кортен. Неговият аромат на касис и череша ще придаде освежаващ вкус на пикантната му половинка и ще я прелъсти с нотка ванилия и маслен кейк, за да я направи напълно щастлива. След хармонията от вкусове ще сте готови да нападнете основното ястие.

Сега със сигурност ще ви потекат лигите! Сочно свинско месо от врат с чипс от бекон, ароматна дюля, крем от печена тиква и златист нахут ще си партнира тежко и галантно с рубинено вино Кортен Каберне Совиньон. Ще имате възможността да полеете тази палитра от вкусове и цветове с вино с нюанси на черни горски плодове и пиперливи подправки. Премиум вкус с премиум вина за истински ценители!

Последната изненада от гурме менюто ни за винената вечер е звездната двойка на вечерта – вино от аристократичния сорт Сира в шеметен танц с темпериран патешки дроб с крем от маскарпоне, мармалад от клементини и сос Марсала. Нежна текстура със сладък привкус обогатена от интензивна плодовост на касис, череша, шоколад и тъмна стафида на рубинената кралица Кортен Сира. Това се казва последен танц за вечерта!

Побързайте да купите билети за винената вечер преди да са свършили!

Нека заедно изживеем приключението винена вечер на 28-ми октомври от 19:30 в ресторант Корона!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url