Да поговорим за виното! Tрадиции и любов запечатани в бутилка!

admin

Вино, винена вечер, ресторант Корона, ресторант в Плевен, хубава храна, хубаво вино

“ Бирата е направена от човека, виното – от бог!”

Мартин Лутър

Виното е божествен дар, наследство от древността. Използвано за ритуали и тайнства, сближавало човека с неговите богове. Изобразяван на древните рисунки като работещ, обичащ, страдащ и воюващ с чаша вино в ръка, сякаш виното му дава силата да продължи напред. На нашите ширини има идеалните релеф, почва и климат за отглеждане на лозя и правене на вино с превъзходен вкус. Още траките са били известни като майстори на виното. Снабдявали гърците и пълнели с вино златни съдове, намерени днес като доказателство за 20-вековна традиция по нашите земи в производството на вино. Ресторант Корона като локация за любителите на качествената храна, стилната и уютна обстановка и професионалното обслужване, ви предлагаме разнообразие от първокласни вина, богати на аромати и вкусове.


Дегустирайте смело като любители на виното


Изберете вино от нашето меню и дегустирайте смело като любител на питието на боговете. Специалистите по дегустация съветват да отпуснете сетивата си напълно, за да можете да определите обективно трите качества на виното – цвят, аромат и вкус. При белите вина бледият цвят определя, че са леки, бледозеленият говори за младост и свежест, а златистият до кехлибарен цвят за зрялост на виното. При червените вина палитрата е от червено-лилав рубинен цвят за по – младите вина, до по – светъл керемиден цвят за по – зрелите вина. Виното не трябва да е мътно. Усетете аромата на виното по два начина – веднага след като го налеете в чашата и като го разклатите, за да се насити с кислород. Можете да усетите аромат на плодове, цветя, растения, подправки, дори на хляб и препечено кафе. Вкусът определете като отпиете от виното, задържате  в устата и поемете въздух. Затоплено и обогатено с кислород, хубавото вино ще изрази ярко своите аромати.


Виното е за всеки, твърдят световните тенденции


Дегустирайки повече вина, по – лесно ще можете да откриете любимите си вина и да усетите пълноценно качествата на различни сортове и марки. Според световните тенденции, се променя схващането, че виното е елитарно питие. Известният готвач Джейми Оливър, радетел на здравословното хранене и качествената храна, популяризира в своя youtube канал, виното като питие за всеки. Модерната средиземноморска диета включва една чаша вино към всяко ястие и обещава здраве и дълголетие. Виното в умерени количества е полезно, благодарение на съдържащи се в него антиоксиданти, които се борят с токсините в човешкия организъм. Днес виното е усет към живота, част от здравословното хранене, изискано питие за всеки, който иска да разшири вкусовите си възприятия. Посетете ресторант Корона и изберете вино, което да допълни и обогати вкуса на ястията.


В края на месеца ще зарадваме всички любители на виното със специална вечер, посветена на първокласните вина на “Братя Минкови”. Не случайно сме избрали вината на винарска изба “Братя Минкови”. Дългогодишен опит в производството на вина, съчетание на традиционни винарски практики и нови технологии, които дават ежегодно своите плодове. Само за миналата година избата е спечелила 24 световни награди за своите винени продукти. В ресторант Корона ще приготвим приключение на сетивата, 5 степенно меню с подбрана селекция вина, които перфектно да допълнят вкуса на изисканите блюда, които споделихме с вас на профила ни във facebook. Подарете си пълноценно гурме изживяване!

Очакваме ви! Ресторант Корона –  кулинарни вълшебства всеки ден!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url