Да погледнем с насмешка на пандемията!

admin

Как да преборим страха и притесненията от пандемията през тази смутна година, ако не с чувство за ирония и хумор. Изолацията в световен план накара много хора да се изявяват в интернет и да търсят смешната страна на нещата.Някои от вас ще кажат, че няма нищо смешно в това някой да е болен от смъртоносна болест. Но ще признаете, че много неща се промениха, неща които могат само да ни разсмеят. Например кашлянето! Ако сте човек, който често кашля и без да е болен от страшни вируси, се превръщате в ходеща аларма. Дори пазаруването може да е мъчение, с насълзени очи бързате като пантера да изскочите навън, за да се накашляте на воля. Някои спряха да ходят на театър, не заради опасността от заразяване, а защото знаят, че там вече никой не кашля.

Да погледнем с насмешка на пандемията, какво друго ни остава. И тежко му на онзи, който навън го чакат вируси, а у дома чума на два крака. 🙂 Ние от ресторант Корона подкрепяме всяка форма на разсейване от всеобщата паника и ще ви запознаем с много ковид остроумия, които нямат за цел да се присмеят на някого, а само и единствено да повдигнат духа ви.

Картички с пожелания за вирусното време тези симпатични добавки с личен характер към подаръците, пандемично започнаха да съдържат освен стандартните пожелания и обещание за задължителната дезинфекция и скътана тоалетна хартия за апокалиптични дни, как да не устоиш…

“ Честит рожден ден! Това е най – дезинфекцираната картичка, която успях да намеря! “

“ Тази картичка ти носи куп безопасни целувки и прегръдки, за да знаеш колко те обичам! ”

“ Честит рожден ден.”/  Изображение: картичка с торта от ролки тоалетна хартия. /

“ Ти си като корона вирус? Защото красотата ти ме остави без дъх!

“ Покана за парти в карантина. Никой от вас не е поканен. “

Шегички за корона вируса – народният хумор обърна вируса с краката надолу, разнищи го на тема произход, причинно-следствена връзка, физиологични последствия и ни обнадежди, че като играчка от Джъмбо ще си отиде много преди да дойде следващия ни рожден ден. Добре, че е този комически герой, като Крали Марко да се опълчи на тая пущина. Ето ги и шегичките:

” В Северна Македония му казват македонски вирус, защото е тръгнал от Прилеп. “

” Вирусът бил измислен от жените. По телевизията мачове няма, а само сериали. “

” Добре, че корона вирусът дойде през 2020, ако беше дошъл през 2003 щеше на Nokia 3310 да играеш само на змията. “

” Много тъпо ще свърши тази година, ако не дойдат и извънземните. “

” Ех, няма я романтиката от едно време. Преди, за да се заразиш с нещо опасно трябваше да си легнеш с някого, а сега кихнеш и готово. “

” Навремето човек като пръдне се закашляше да не разбере никой, а сега е точно обратното. “

” Корона вирусът няма да издържи дълго, защото е произведен в Китай. “

Смешни препоръки за справяне с вируса – накъде без съвети, в това негово разбирачество българинът е нумеро уно. Разбираме от всичко и много преди Доналд Тръмп открихме, че си трябва вътрешна дезинфекция. Българският гений не може да се сравнява с американския, на нас белина не ни се пие, ние си имаме ракия.

” Първият признак на корона вируса е, когато маската спре да ви мирише лошо. “

” Колкото по-често проверявате мириса си с отваряне на шкафа, толкова повече шкафът ще се опразва. “

” Не се чудете на връзката на суровия чесън с корона вируса. Той държи всички на безопасно разстояние. “

” Съвет към следващите поколения : Сложете под карантина първо идиотите. “

” Ако те е страх, че ще си пипнеш лицето, сложи във всяка ръка по една чаша. “

Хилядите мемове в социалните мрежи ни увериха, че вируса не може да ни сломи. Забавните картинки с текст ни разсмиваха с купчини тоалетна хартия, с изтормозени кучета от разходки, със снимки от типа преди и след карантината на герои с дебели бедра и коремчета и с гърбове изпъкнали с релеф на капитониран диван. Хуморът и шегите ни развличаха и ни напомняха, че трудните времена, в които живеем имат и друга страна.

В ресторант Корона продължаваме да работим и да даваме най – доброто от себе си. В сърцето на град Плевен ви очакват много кулинарни шедьоври и сладки срещи под вековния дъб, срещи за разтуха и забавление. 

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url