Вярвате ли в абсурдните теории за пандемията?

admin
Health photo created by freepik – www.freepik.com

Много теории за корона вируса могат да се прочетат в интернет, статии изтъкани от слухове, предположения и пресилени думи без автор и без реални доказателства. Премълчаната истина и желанието да осмислим случващото се, ли изкривява реалността? Темата се появява в блога на ресторант Корона предизвикана от сблъсъка с мнението на един средностатистически възрастен мъж, който сподели, че не иска да се ваксинира, защото смята, че ще бъде чипиран като градските кучета. Чудим се докъде може да стигне човешкото въображение подклаждано от теориите в интернет?

Според Световната Здравна Организация пандемията с коварния вирус се развива паралелно с инфодемия. Този термин обяснява цялата лудост, която се изсипва в интернет сайтовете и в социалните мрежи. Идеална платформа за споделяне на информация по всяко време, в служба на различните политически интереси, за дигитален тероризъм и дезинформация. Естествено слухът, че вирусът е създаден от човек, че е дело на една или друга развита държава с цел превъзходство, финансови облаги и контрол с цел намаляване на нарастването на населението, се продаде като топъл хляб във всички медии с неясен произход. Оказва се, че фалшивите новини се разпространяват много по-бързо, отколкото истинските.

В началото инфодемията беше далеч по-страшна от пандемията. Социалните мрежи услужливо си прехвърляха като лесна топка една и съща непроверена информация, изкушени от топ темата. Най-ключовата дума за 2020 корона вирус, беше толкова спрягана и умножавана, сякаш нищо друго не се случваше около нас. Много хора останаха без работа, без дом и без нормално съществуване. И докато реалността беше страшна, някои хора се страхуваха от сипещи се от небето химикали и вируси. Колко пикантно и интересно, чудесна тема за разговор, но и за всяване на страх и паника. 

Дезинформацията действа на някои хора стресиращо, а за други беше повод да не обръщат внимание на истинските новини. Избраха в какво да вярват и в какво не. Бореха вируса като пиха повече алкохол, уж за дезинфекция ( е по – добре от някои последователи на Тръмп, които пиха дезинфектанти ), чувстваха се безсмъртни, защото са млади и не вярваха, че Корона вируса е нещо повече от обикновен грип. Беше достатъчно, че някои експерти временно оповестиха, че носенето на маски е опасно, за да се настроят и против една от основните мерки за предпазване.

С идването на ваксините слуховете се разяриха с пълна сила. Нашият приятел с право се страхува от неизвестното. Ако вярваме на различните теории след ваксина се сдобиваме с микрочип, най-вероятно създаден от онзи умник с многото пари Бил Гейтс, който те свързва с 5G технологията за контролиране на човечеството. И ако си харесвате ДНК-то, след ваксината може и да не е същото. Вероятно има далеч по – съществени рискове, свързани със здравето, които ваксините могат да причинят. Но по – интересно е да си включен в матрицата на злодейските умове.

Вярвате ли в теориите за конспирация свързани с корона вируса, следите ли самолетите в небето и пиете ли си редовно ракията за дезинфекция? Можете да коментирате и да споделите всичко с нас! В ресторант Корона обичаме сладките приказки, мерките за сигурност и доволните клиенти.

Заповядайте в ресторант Корона, докато сме отворени, че не се знае до кога!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url