Вино, направено с любов, което трябва да бъде изпито с любов! Винена вечер с вината на Katarzyna!

admin

Предстои още една магична вечер за любителите на хубавото вино, когато ще се насладим на апетитни блюда и качествени вина от винарска изба Катаржина. Любимата винена вечер на нашите клиенти и на нас, ще се превърне в поредното кулинарно приключение на сетивата. Ще ви предложим емоционална вечер, защото виното е емоция, а готвенето и предлагането на вкусна храна е нашата страст. Вкусовите качества на едно ястие могат да изпъкнат чрез правилната комбинация с подходящото вино. Виното може да ви изненада с нови нюанси в съчетание с перфектната си хранителна половинка. Заедно ще завихрят страстен танц на сетивата. Ще ви очакваме на 20 март, мястото е любимо в Плевен, ресторант Корона.

Търсейки топ вина за винената вечер, винарска изба Катаржина ни спечели по ред причини. Условията, в които се отглеждат сортовете грозде, в подножието на Родопите, са оценени като най – благодатни не само в България, но и в Европа. Използват се класически технологии с ръчен труд, съчетани с непрекъснат мониторинг на захарта, киселините и фенолната зрялост на гроздето и иновативни технологии за поддържане на идеална среда и бутилиране. В резултат Катаржина печели първия винен оскар за България само пет години след откриването на избата. Най – известният винен експерт Робърт Паркър, т.нар “ винен император “, отличава виното Reserve 2007 г. с 90 точки в сайта TheWineAdvocate. Накрая се съгласяваме напълно с Цветелина Николова, управител на избата, която казва, че виното е емоция, то трябва да е направено с любов и да бъде изпито с любов.

За винената вечер с вината Катаржина в ресторант Корона, сме ви приготвили уникално меню, което подобаващо да партнира на селекцията от вина. Доверяваме се на експертното мнение на специалисти и предвкусваме кулинарното приключение. Ще започнем със Запечено сирене Бри върху брускета със свежи салатки с ягоди в съчетание с бяло вино Катаржина Ле Блан Совиньон Блан 2018. В унисон със съветите на експертите, ще комбинираме вино с по – висока киселинност с по – киселинни храни. Идеално се комбинира със свежи салати, рибни ястия и плодови десерти.

За основните ястия ще ви предложим интересни вина с плодови аромати. Вино Contemplation Розе Малбек и Карменер 2018 г. ще ви запознае с амбицията на винарската изба за популяризиране на розето за сметка на бялото вино в България. Леко и свежо вино, което по критерий за консистенция и плътност се комбинира отлично с храни с по – ниска плътност. Ще бъде сервирано с Пилешки филенца в сумак, мармалад от лук и ароматно пюре от моркови.

Другите две предложения за вечерта са истинско предизвикателство за кулинарни авантюристи. Медальони от свинско бон филе, спанак конфи и синьо сирене ще завихрят танго с червено вино Le Carre d’Or Малбек 2016. Богат аромат от червени и горски плодове ще погали небцето, нотки на тютюн и дървесина, които се съчетават перфектно с паста и червено месо. Крехко изпечено телешко със солено ашуре с коприва и орехови ядки ще бъде достоен съюзник на ярко рубинено вино Chopin Nocturne Мерло и Каберне Блан 2016, перфектно за червени и дивечови меса. Червени вина с богат аромат на плодове, които допринасят още интензивност към солените ястия със сирена и ядки. Насладете им се!

Не пропускайте следващото гастрономическо приключение. Винена вечер с вината на винарска изба Катаржина за тези, които обичат виното да е направено с любов и да бъде изпито с любов. Ресторант Корона сбъдва вашите кулинарни мечти!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url