Винена вечер с вината на Стефан Пирев! Виното “ начин на живот, смисъл и хоби “!

admin
винена вечер, вината на Stefan Pirev wines, вината на Стефан Пирев, ресторант Корона, ресторант в Плевен, вкусна храна, страхотно преживяване, качествени вина

Окрилени от успеха на винената вечер с вината на Братя Минкови, на 27-ми февруари ви каним в ресторант Корона, на поредното приключение на сетивата. Винена вечер с вината на Стефан Пирев. Известен енолог с 30-годишна кариера във Винекс Преслав, Стефан Пирев започва да работи по собствен винен проект за създаване на марките Eager и Kosara. За тези, на които името му нищо не говори, ще споделим някои от мненията на колеги и познавачи на хубавото вино. Смятан е за “ един от винарните артисти “, “ явление в производството на българско вино “, “ сомелиер номер 1 в България “ и  най – добрият уайнмейкър на бели вина “. Стефан Пирев е безспорен специалист с много опит и познания, дал своя принос в създаването на едни от най – хубавите вина в България.


Споделя с читателите на медията Бакхус, че производството на вино от начин за изкарване на прехраната, се е превърнало в “ начин на живот, смисъл и хоби”. Сравнява процеса на правене на вино с извайване на склуптура, искрено признава, че няма други занимания. Всичко, което прави е свързано с виното. Както казват, във виното е истината. Колкото повече четем за него, се убеждаваме в неговата абсолютна отдаденост и търсене на още познания за създаване на съвършеното вино. Тези митични имена Косара и Игър, ни водят далече в българската история и ни разказват за любовта на своя създател към резливото бяло вино. Говорейки за отдаденост и страст, в ресторант Корона на предстоящата винена вечер ще се впуснем в кулинарна вакханалия. Ще отговорим достойно на изискванията на технолог Пирев за идеални условия за неговите вина – природа, вино, изкуство и топлина.


Винена вечер с вината на изба Братя Минкови – снимки от една вълшебна приказка с много винени вкусове и ароматни ястия!


Започвайки с предястие от мариновано козе сирене в патладжан на грил, доматени трюфели, песто и ядки, ще предизвикаме небцето с експлозия от аромати, които ще подсилим с бяло вино Косара Савиньон блан. Нотки на полски цветя и теменужка с намек за кора от цитрус на финала ще ви подготви за по – смелите приключения в менюто. Приготвили сме месни ястия, които отхвърлят рутината, предизвикват ви да бъдете авантюристи и да искате още и още.


Филе от пъстърва, рагу със скариди и праз с картофено пюре ще полеем с бяло вино Игър Шардоне с плодови аромати на банан, свежа дюля и хвойна с дълъг солен финал. С уникалното ястие Ролс от фазан с печен пащърнак, моркови и ябълка ще предложим купажно червено вино Игър Ред Бленд от четири сорта вино. Гурме преживяване обагрено в червен цвят с аромати на горски плодове, подправки и мока. Дивечово изпечено месце с поширана круша и сос от диви боровинки ще комбинираме с червено вино Косара Кюве с доминиращ плодов аромат и затоплящ финал.


За затоплящи вина – сгряващи ястия за студените зимни вечери, когато в ресторант Корона ще намерите топла и уютна атмосфера. Не пропускайте винената вечер с вината на Stefan Pirev wines, заедно да се насладим на неговото изкуство, съчетано с майсторството на нашите готвачи. На 27-ми февруари очакваме всички кулинарни приключенци и любители на качественото вино. Побързайте, купете си куверт преди да са свършили.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url