Винена вечер със селекция вина от Франция, Южна Африка и Чили

creative-2019

За всички, които предвкусваха поредното издание на специалните винени вечери в ресторант Корона, нямаме търпение да ви кажем, че предстои ново пиршество на сетивата. На 10-ти октомври ще разгърнем винената карта на света и ще опитаме подбрана селекция вина от Франция, Южна Африка и Чили. В това приключение в най – желаните дестинации за винен туризъм, ще се поглезим с петстепенно меню от гурме изкушения. Очаква ви прочувствена разходка на сетивата с вина от грозде погалено от вятъра на средиземноморието, горещия въздух на долините до Сантяго и прохладата на африканския залив Фолс бей. Сигурно вече нямате търпение?!

През последните години Чили и Южна Африка се наредиха сред първите десет държави по производство на вино. Франция традиционно е от водещите страни в производството, консумацията и износа на вино. Кой не е чувал за легендарните области Бургундия и Бордо? Европа е доминанта в световната винена индустрия. До Франция се нареждат Италия, Испания и Германия. Днес обаче светът на виното е място за приключения и нови усещания. Навлизат екзотични вина идващи от Чили, Аржентина, Китай и Южна Африка, които заемат своето място на световния винен пазар. 

В предстоящата винена вечер сме ви избрали френски вина от областта Languedoc. Един от най – големите лозарско-винени райони в света, известен с тъмночервените си вина с тежко тяло, плодови аромати и свежите си розета. Вина произведени от сортове грозде като Сира, Гренаш, Каринян и Мурведър, расли под щедрите лъчи на средиземноморското слънце и свежия морски бриз. Избрали сме Atmosph’R Pays d’Oc Sauvignon Blanc France, сухо бяло вино с живи аромати и финал, който ще преследва небцето завинаги. Отлично се комбинира с морска храна. За това ще ви предложим за вкусно начало на винената вечер и идеална половинка на виното, стартер от свежа салата с дресинг от манго и бонбони от сьомга. 

Ще продължим със запечено сирене бри със сушени кайсии, конкасе от пресен зелен пипер и мента. Тази експлозия от вкусове ще потушим с бяло вино Karibi Chenin Blanc South Africa. Вино дошло далече от най – южната точка на Африка, в прохладата носеща се от залива Фолс Бей. Казват че, вината Chenin Blanc са едновременно благословия и проклятие. От гроздето Стийн се произвеждат вина с различен стил, от интензивни аромати, с нотки на праскова, тропически плод и пъпеш до нотки на дървесина, ванилия, марципан и дим. Благословия за тези, които обичат разнообразието и проклятие, за тези, които предпочитат точността.

Основните ястия, с които ще разпалим гастрономически страсти, ще полеем с френско и чилийско вино. Пилешко бон-филе с рагу от диворастящи гъби и билки с мъфини от авокадо ще полеем със свежо розе Atmosph’R Pays d’Oc Rose France. Другото ни предложение е крехко телешко месо върху канапе от златист магданоз, царевичен хляб и карамелизиран пипер. За да нажежим страстите ще отворим горещо червено вино Carolmo Carmener Chili. Карменер е сорт грозде, който се отглежда главно в горещите долини на Чили. Тъмночервено вино, с повече танини, с аромат на горски плодове и пикантни подправки, идеален партньор за месните ястия. 

След толкова страст в бутилка вино, ще завършим с десерт шоколадова изненада и мръсно Мартини ( Durty Martini ). С тази винена вечер ще сложим началото на винения сезон в ресторант Корона. Не пропускайте да резервирате и да закупите ваучер. За нас е удоволствие да организираме за вас тези празници на виното и гурме изкушенията.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url