Вина, които обогатяват вкуса и душата. Винена вечер с вината на Афузов.

Categories:Блог
marto

Наближава поредната винена вечер, която с много желание и любов подготвяме за вас, нашите клиенти. Вашето желание да получавате най – доброто в ресторант Корона ни мотивира да вършим работата си професионално и да ви предлагаме обслужването и кухнята, която заслужавате. Очаква ви ново приключение на сетивата с вината на винарска изба Афузов. Ще ви предложим да оцените вкуса и аромата на вината от най – висококачествената серия винени продукти на избата – Cor Caroli. Готвачите на ресторант Корона са ви подготвили меню от уникални ястия с екзотични продукти и подправки. Не пропускайте отрано да си закупите ваучери за вечерта преди да са свършили.

Винарска изба Афузов е семейна изба, която е отскоро на пазара. На базата на 40-годишния опит на семейство Афузови във винарския бизнес, през 2014 г. стартират собствен проект. Създават винарска изба и започват да произвеждат бели, розови и червени вина от местни и френски сортове. Вината отлежават в български и френски бъчви и се бутилират с възможно най – високо качество и гаранция за чистота. След комбиниране на високотехнологично оборудване и задълбочено познание и опит за това как се прави хубаво вино, не закъсняват и наградите. Победителите са вината от серията Cor Caroli. Мелодичното име разказва за страстта и миналото на инж. Минчо Афузов свързани с ветроходството. Cor Caroli е името на яхтата на българския мореплавател Георги Георгиев, който е успял да обиколи света за рекордните 202 дни.

Разчитайки на попътния вятър, с който ще ни издухат вината на ВИ Афузов, ще ви сготвим убийствено меню. Започваме с Хрупкава салата с ананас, пармезан и пикантен дресинг, която ще разпали апетита. Към нея ще има бяло вино White Key Совиньон Блан, в което можете да доловите топлото тракийско слънце и свежестта на планинския вятър. Вино с аромат на цитрусова кора, маракуя и окосена трева, със сладост и сочност, които ще допълнят категорично пикантния характер на салатата.

С мощна експлозия от аромати на червени горски плодове и рози и плътен вкус ще продължим с Розе Каберне Совиньон от серията Cor Caroli. То е идеалната компания за ястия със сладък акцент. Ще можете да го опитате с Антипасти с биволско сирене, прошуто и пъпеш. Ще разгорещим страстите с класическото италианско предястие прошуто с пъпеш в съчетание с плътния вкус на биволското сирене. Не е за изпускане!

Следващите две ястия са перлите в короната на менюто за винената вечер. Две уникални ястия, с които ви предизвикваме да разширите кръгозора на своите представи и вкусове. Мус от патешки дроб, банан с кардамом и карамел ще ви изненада със своята сладост и пикантност и ще се превърне в истинско удоволствие за небцето. Бяло вино Cor Caroli Шардоне с ароматен нюанс на припечен хляб, масло и свежи плодове перфектно ще допълни експлозивния вкус на ястието.

Другото основно ястие Пай с дивеч в бекон, печена ябълка и винена редукция ще ви донесе още наслада за сетивата. Неговата страстна половинка ще бъде червено вино Cor Caroli с кадифен аромат на череши и ванилия, подходящо за червени меса и дивеч. Купажно вино от четири сорта, което е отлежавало 18 месеца в дъбови бъчви. Накрая ще завършим тази кулинарна вахканалия с Чийзкейк с чиа и малини, които ще полеем с Малиново вино Афузов. Без съмнение ви очаква истинско кулинарно приключение в ресторант Корона. Станете част от винената вечер и опитайте вината, за които Афузови споделят, че обогатяват вкуса и душата.

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url