“ Божоле Нуво е живо и здраво “ в ресторант Корона

admin

Дойде време за онзи вълнуващ четвъртък в огнените краски на прохладния ноември, когато пристига новото Божоле. Френското младо вино, което насища есента с трепетно очакване и винена младост. Виното, което можете да опитате в ресторант Корона само шест седмици след края на сезона на гроздобера. Нежно и плодово, божолето е готово да погали небцето и да ви подари своите аромати. 

Божоле Нуво е повод да се порадваме на живота в пълните му цветове, въпреки смутното време. Повод за вкусна вечеря в любимия ви ресторант Корона, повод за събиране, повод за сдобряване, повод за истинските неща. Този четвъртък пристига негова винена сладост, за да попълни есенната палитра с гранитен цвят и вълнуващ вкус и аромат.

Традиционно Божолето ще зарадва своите почитатели в 110 държави по света с близо 50 млн. бутилки. Произведено от сорта гамей, виното се бере на ръка и се обработва с така наречената въглеродна мацерация. Този метод ускорява ферментацията и запазва плодовите аромати на виното. В резултат се получава свежо вино с ниско съдържание на танини и кратък срок на годност в рамките на шест месеца.

Пазарът на Божоле Нуво тази година беше сериозно застрашен от пандемичната ситуация. Продажбите са съсредоточени  в големите хранителни магазини и в интернет. Местни магазини в град Божоле, ресторанти начело с именити шеф готвачи, търговци на вино и други магазини се обединиха под лозунга “ Божоле Нуво е живо и здраво!”

Те призоваха клиентите да вдигнат тост и да пият от новото Божоле, дори ако трябва от дивана вкъщи, за да подкрепят винените традиции във Франция и да спасят пазара на младото вино. С нарастване на онлайн поръчките, новото Божоле има шанс да продължи да вълнува хиляди по света със своята младост и наситен цвят.

Какво да очакваме от тазгодишното Божоле?! Горещото лято допринесе за високата захарност на гроздето от сорта гамей. В резултат виното се отличава с ниска киселинност и интензивност на оцветяване. Вкусът на банан, за който набеждават младото вино е вече в историята. Очаква ви младо вино със свеж полъх от Франция, с ниска киселинност и закръглени аромати.

Прочете още в блога: НАСТАНА ВРЕМЕ ЗА БОЖОЛЕ! КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА МЛАДОТО ФРЕНСКО ВИНО? 

Посрещнете с нас новото Божоле в ресторант Корона!

Намерете си повод за повече щастие, повод за хубаво вино и повод за истинските неща!

Вашият коментар

Вашият коментар*

Name*
Email*
Url